Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε κινητοποιήσεις κτηνοτρόφοι και αγρότες

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα προβληματα που αντιμετωπίζουν, με αιχμή αυτό των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού, οργανώνουν αγροτοκτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η αυριανή Τετάρτη, 8 Οκτώβρη, έχει αποφασιστεί να είναι μέρα δράσης για τους κτηνοτροφικούς συλλόγους.

Στην Πάτρα, με κάλεσμα της ΠΑΣΥ, αύριο, Τετάρτη, στις 10 π.μ., θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Νέα Εθνική και Αμερικής). «Τα πλήγματα που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά γίνονται κάθε χρόνο και μεγαλύτερα. Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά προκειμένου να περάσουν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια και στη δημιουργία σύγχρονων τσιφλικάδων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στον κόμβο της Αμφιλοχίας. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΑΣ) και της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας, με κεντρικό θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.

Στα Χανιά, κινητοποίηση θα γίνει από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Σύσκεψη οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Νομού Χανίων στις 22/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων να συζητήσουν το συντονισμό τους με Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους όλης της χώρας σε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα δράσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, σχεδιάζονται κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΠΑΣΥ για τη σωτηρία της ελληνικής κτηνοτροφίας και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, καλεί τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στο Σουφλί, την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ