Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΘΗΝΑ
Βήμα προετοιμασίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο η διαδήλωση του Σαββάτου

Η πορεία φτάνοντας στο Σύνταγμα
Η πορεία φτάνοντας στο Σύνταγμα
Αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της πάλης στην πορεία προς το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για την προστασία των ανέργων, σηματοδότησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο. Από την Ομόνοια, και μετά στην πορεία προς το Σύνταγμα, χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, καταδίκασαν τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται και τις νέες ανατροπές που ετοιμάζονται και διατράνωσαν τη θέλησή τους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να μην αποδεχτούν να γονατίσουν και να ζήσουν με ψίχουλα που τους υπόσχονται, από την «ανάπτυξη», αλλά να οργανώσουν τη δική τους πάλη, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Με το σύνθημα «Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά αναμονή. Οργανώσου τώρα, για πάλη ταξική», εργάτες με τα πανό των σωματείων τους και του ΠΑΜΕ, άνεργοι από τις συνοικίες μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, γυναίκες με τις σημαίες της ΟΓΕ, φοιτητές και σπουδαστές από το ΜΑΣ, έδειξαν το δρόμο που πρέπει να χαράξει ο λαός μας, για να υπερασπίσει την ίδια του την ύπαρξη.

Στη συγκέντρωση, πήρε μέρος πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ιδιαίτερη παρουσία στη συγκέντρωση είχαν οι Σουηδοί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το Σωματείο του Μετρό της Στοκχόλμης, οι οποίοι μετέφεραν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της χώρας μας και πορεύτηκαν μαζί τους, με τις σημαίες του συνδικάτου τους και της ΠΣΟ.

Από τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ στη διαδήλωση
Από τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ στη διαδήλωση
Την κεντρική ομιλία, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, έκανε ο Βασίλης Πετρόπουλος.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Χρύσανθος Κυριαζής από το «Συντονιστικό Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής» που συγκροτήθηκε στις 2 του Οκτώβρη στο Δήμο Ασπροπύργου, από Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των Δήμων Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Ηλιούπολης, ενώ και στο Χαϊδάρι στήθηκε Επιτροπή την ίδια μέρα. Οπως ανέφερε, η συγκρότηση του Συντονιστικού είναι η απάντηση «στην ανάγκη έντασης και διεύρυνσης του αγώνα. Ενάντια στον "επανέλεγχο" των συμβάσεων και την "αξιολόγηση", τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Θα μας ακούτε συχνά από εδώ και πέρα, γιατί οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στους Δήμους, έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, είναι η δεξαμενή των απολύσεων. Είμαστε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε αγώνα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, μετρήσαμε νίκες για τους εργαζόμενους. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση να πάρει πίσω ό,τι κερδίσαμε. Εμείς λέμε ότι τίποτα δε μας χάρισαν, είμαστε αποφασισμένοι ξανά να βγούμε μπροστά να δώσουμε άλλον έναν δίκαιο αγώνα για το δικαίωμά μας στη δουλειά. Τώρα, είναι και πάλι, δίπλα στους εργαζόμενους οι ίδιες δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Η πορεία ανεβαίνοντας τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνοντας τη Σταδίου
Τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι περιέγραψε στην ομιλία του ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος από την ΠΑΣΕΒΕ, δίνοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό περιεχόμενο για την «ανάπτυξη» που υπόσχονται και στους ΕΒΕ. Οπως σημείωσε: « Αυτή η ανάπτυξή τους είναι βουτηγμένη στη κυριολεξία στο αίμα χιλιάδων ΕΒΕ. Η ανάπτυξη για τα μονοπώλια είναι η εξαθλίωση για χιλιάδες από εμάς. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη λογική. Ούτε όσους την υπηρετούν. Κανένας συμβιβασμός. Δεν περνάνε στο αγωνιστικό κίνημα οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις που σπέρνουν οι ξεπουλημένοι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και άλλοι σε ορισμένες Ομοσπονδίες. Αυτοί που θεωρούν παράνομους όσους συναδέλφους παλεύουν, για να βγάλουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν. Που καλλιεργούν την αντίληψη ότι όσο περισσότεροι φεύγουν από τον κλάδο τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους λίγους που θα μείνουν. Δηλαδή, ο θάνατός σου η ζωή μου. Που σπέρνουν αυταπάτες για το ΕΣΠΑ και κυρίως καλλιεργούν τη λογική της ανταγωνιστικότητας, αυτή ακριβώς την λογική που καλλιεργούν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων και η ΕΕ. Την υιοθετούν μάλιστα και ορισμένα κόμματα, τα οποία λανσάρονται σαν προοδευτικά. Οι ίδιοι που ισχυρίζονται ότι είναι λύση για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ οι αναπτυξιακές τράπεζες, όπως τις λένε, δηλαδή νέα δάνεια, νέα χρέη».


Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Μετρό της Στοκχόλμης στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Μετρό της Στοκχόλμης στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ