Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσλήφθηκε με 12μηνη σύμβαση, απολύθηκε από τον πρώτο μήνα

Την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου διεκδικεί η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού

Την ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου στη Β' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) διεκδικεί η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την αναλγησία του υπουργείου και επισημαίνει πως η απόλυση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιβολής άθλιων συνθηκών εργασίας.

Οπως εξηγεί, «η υπηρεσία προχώρησε στην απόλυση ανειδίκευτου εργάτη που εργαζόταν σε έργο στην Παιανία, από τον πρώτο μήνα της 12μηνης σύμβασής του. Η αιτιολογία ήταν πως αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας και χρήζει ειδικής μεταχείρισης στην εργασία του, κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης. Για το λόγο αυτό, από την προηγούμενη εβδομάδα, η υπηρεσία τον απομάκρυνε προσωρινά από το σκάμμα και του ανέθεσε άλλη εργασία συναφή με την ιδιότητά του, μέχρι την Πέμπτη που του ανακοίνωσε την απόλυσή του».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν: «Αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η κορύφωση του κλίματος τρομοκρατίας και αδιαφορίας για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, που καλλιεργείται από τότε που ξεκίνησε η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ