Ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους οι Αμερικανοί στην Κρήτη

Μεθυσμένος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ «μπούκαρε» στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας, σπάζοντας το κρύσταλλο της κεντρικής εισόδου, και τη χτύπησε στο κεφάλι

Τετάρτη 8 Γενάρη 2003

ΧΑΝΙΑ (της ανταποκρίτριάς μας Λαμπρινής Πίτακα).-

Εξαγριωμένος είναι ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του μετά και την τελευταία προκλητική επίθεση μεθυσμένου Αμερικανού σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στα Χανιά, μέσα στο ίδιο το σπίτι της.

Συγκεκριμένα, μεθυσμένος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, μπήκε ξαφνικά και χωρίς κάποιο λόγο στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στην παλιά πόλη και αφού έσπασε το κρύσταλλο της κεντρικής εισόδου τη χτύπησε στο κεφάλι, όταν η ίδια άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού, ύψους τριών μέτρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Χανίων, φρουρούμενου.

Η νέα αυτή προκλητική επίθεση σε βάρος της ηλικιωμένης Χανιώτισσας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί στην πόλη των Χανίων από Αμερικανούς στρατιώτες στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αξιωματικός, που έμενε σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων, υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, στην αεροπορική βάση Μούντι στη Γεωργία των ΗΠΑ.

Συμμετείχε στην επιχείρηση «Διαρκής Ελευθερία» στο Αφγανιστάν και ήρθε στα Χανιά μαζί με άλλα μέλη της ομάδας, περιμένοντας τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αμερικανικού Ναυτικού, Π. Φάρλεϊ, σε ερώτηση δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας για το γεγονός, απάντησε πως πληροφορήθηκαν το επεισόδιο από την αστυνομία και πρόκειται για αξιωματικό μέλους του 7ου σμήνους διάσωσης στην αμερικανική βάση Μούντι της Γεωργίας.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο υπήκοος ΗΠΑ σε κατάσταση μέθης προξένησε σωματικές βλάβες σε γυναίκα μεγάλης ηλικίας, αφού εισήλθε στην οικία της, σπάζοντας την πίσω πόρτα. Ο ίδιος τραυματίστηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι ύψους 3 μέτρων. Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων για παροχή πρώτων βοηθειών, ο δε δράστης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο φρουρούμενος».

Τη νέα αυτή προκλητική επίθεση Αμερικανού στρατιώτη σε βάρος ηλικιωμένης Χανιώτισσας καταγγέλλει, με δήλωσή του στο «Ριζοσπάστη», το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Γιώργος Φραγκουδάκης, τονίζοντας: «Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση και άλλου Αμερικανού στρατιώτη και αυτή τη φορά όχι στο δρόμο σε αντεγκλήσεις, αλλά μέσα στο σπίτι ηλικιωμένης επίθεσης Χανιώτισσας.

Θέλουμε ακόμα μια φορά να τους πούμε πως ήρθε η ώρα να τα μαζεύουν και να φύγουν οι Αμερικανοί, ο στόλος τους και η βάση τους από το Ακρωτήρι, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός των Χανίων δε θα ανεχτεί άλλο τέτοια προκλητικά κρούσματα.

Καλούμε τους Χανιώτες, όλους τους δημοκράτες στην Ελλάδα να πάρουν την υπόθεση της Εθνικής Ανεξαρτησίας στα χέρια τους, να καταδικάσουν με τον τρόπο που μόνον ο λαός ξέρει την επιχειρούμενη νομοθεσία, ετεροδικίας, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και τον ελληνικό λαό μαζί με τη νεολαία να μην εφησυχάζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανασύνδεση του ρεύματος σε ηλικιωμένη ανάπηρη (2011-12-09 00:00:00.0)
Νέο μακελειό σε τέμενος (2005-05-28 00:00:00.0)
«Αμερικανιές» από Αμερικανούς της Σούδας (2004-06-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουν να προκαλούν Αμερικανοί στρατιώτες (2003-12-11 00:00:00.0)
«Εθνικό συμφέρον» η υποτέλεια στους Αμερικανούς (2002-03-13 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο οι Χανιώτες (1999-04-07 00:00:00.0)