Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Επανασύνδεση του ρεύματος σε ηλικιωμένη ανάπηρη

Συνεχίζεται η δράση των Λαϊκών Επιτροπών για την οργάνωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε μια ηλικιωμένη Χανιώτισσα πέτυχαν μετά από κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων στα Χανιά έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, το συνδικάτο οικοδόμων και τροφίμων - ποτών μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και αγροτικούς συλλόγους του Νομού που συμμετέχουν στην ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση, προχτές το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καλώντας μαζικά τον κόσμο να οργανωθεί και να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο του ΚΚΕ, Γιώργο Νταγκουνάκη και την ηλικιωμένη γυναίκα συναντήθηκαν με τη διεύθυνση της ΔΕΗ και απαίτησαν να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στο σπίτι της γυναίκας που εδώ και ένα μήνα, όπως επισήμαναν έμενε στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση και αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έχει κανέναν πόρο για να καλύψει πολύ βασικές ανάγκες της, αφού τα τελευταία χρόνια είναι άνεργη και δε λαμβάνει κανένα επίδομα ούτε ως άπορη ούτε ως ανάπηρη από την Πρόνοια, λόγω παλαιότερου ανεξόφλητου χρέους προς την εφορία.

Τελικά, μετά από τις έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών και του περιφερειακού συμβούλου του ΚΚΕ, το ρεύμα επανασυνδέθηκε στην ηλικιωμένη Χανιώτισσα.

Στο μεταξύ, κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Τρίκαλα, ύστερα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του νομού. Στα πλαίσια της αγωνιστικής παρέμβασης έγινε παράδοση λογαριασμών της ΔΕΗ, στη διεύθυνση του καταστήματος με τις αποδείξεις πληρωμής ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, χωρίς την καταβολή του χαρατσιού για τ' ακίνητα.

Συγκροτούν Λαϊκές Επιτροπές

Σύσκεψη για τη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου, διοργανώνουν αυτή τη Δευτέρα 12/12 στις 7 μ.μ στο δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα», το Συνδικάτο Οικοδόμων Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, η Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ζωγράφου.

Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής διοργανώνεται σύσκεψη για τη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής. Η σύσκεψη διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής, του Παραρτήματος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Επιτροπή Καισαριανής ΠΑΣΕΒΕ, η Επιτροπή Ανέργων Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ