Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: «Ο αμερικανικός κολοσσός του τομέα της ενέργειας ExxonMobil υποστήριξε σήμερα ότι η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί κατά 30% μέχρι το 2040 - σε σύγκριση με το 2010 - και κυρίως θα εκτιναχθεί στα ύψη η ζήτηση για φυσικό αέριο. Η εταιρεία (...) σημειώνει μάλιστα ότι στις αναδυόμενες χώρες, κυρίως στην Κίνα, την Ινδία και ορισμένες χώρες της Αφρικής, η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί κατά 60%. Η ExxonMobil εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα διατηρήσει τη θέση του ως το καύσιμο που θα χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα, όμως άλλες μορφές ενέργειας, που εκπέμπουν λιγότερα καυσαέρια, όπως το φυσικό αέριο, "θα κερδίσουν μέρος της αγοράς"» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ηλεκτρονική έκδοση).

Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: «Χθες το βράδυ οι "θεσμικοί" της Ε.Ε. Μπαρόζο και Ρόμπαϊ πρότειναν οι αλλαγές στις Συνθήκες να μη χρειαστούν την κύρωση των εθνικών Κοινοβουλίων, αλλά να περάσουν "στα γρήγορα" μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των κρατών - μελών, σε σύνοδο κορυφής. Ετσι, είτε πολύ γρήγορα είτε πολύ αργά, οι Ευρωπαίοι πολίτες, ερήμην τους, βρίσκονται μπροστά σε μια εκ βάθρων μεταπολεμική αλλαγή της ηπείρου τους, που μέχρι σήμερα ήταν περήφανη για τους κανόνες της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού της και κυρίως για το μοντέλο του κοινωνικού κράτους. Οι ευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις δείχνουν αδύναμες και αποπροσανατολισμένες να σταματήσουν το "νέο Τείχος του Βερολίνου"» (η Κύρα Αδάμ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: «Αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες βρίσκονται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2012. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς και τις συντάξεις θα υπολογίζεται με την νέα φορολογική κλίμακα και το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο ενώ θα παρακρατείται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του έτους 2012» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ