Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ «PLEXACO»
Απεργούν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση

Από τη χτεσινή περιφρούρηση στην PLEXACO
Από τη χτεσινή περιφρούρηση στην PLEXACO
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται χτες και σήμερα οι εργάτες της εταιρείας παραγωγής πλαστικών σωλήνων «PLEXACO», στο Σχηματάρι Αττικής, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, αγωνίζονται να βάλουν φραγμό στη συνολική εργοδοτική επίθεση. Η εργοδοσία σε μια συνολικότερη προσπάθεια μείωσης των μισθών των εργαζομένων προχωρά στο κόψιμο επιδομάτων.

Στην εταιρεία εργάζονται περίπου 80 εργαζόμενοι, και όλοι τους για περισσότερα από 10 χρόνια, μέχρι και 30 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λένε στον «Ριζοσπάστη», η παραγωγή είναι στο «φουλ», ενώ η επιχείρηση είναι κατά κύριο λόγο εξαγωγική (κατά 85%, όπως μας λένε). Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» ο προέδρος της προσωρινής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που αυτήν την περίοδο συστήνουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να απαντήσουν στην εργοδοτική επιθετικότητα, Α. Κόκκαλης σημειώνει: «Η μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν είναι αποδεκτή από μας. Δε θα γίνουμε εμείς δανειστές της επιχείρησης, με τις οικογένειές μας να πεινάνε»!

Να δυναμώσει η οργάνωση της αντεπίθεσης

Χτες στην εκτυπωτική εταιρεία «ΓΚΡΕΚΗΣ», στα Οινόφυτα Βοιωτίας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας, μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, απαιτώντας την ανάκληση 6 απολύσεων που έκανε η εργοδοσία έχοντας βάλει στο στόχαστρό της τη μείωση μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», προχωρούν σε εξάωρη στάση εργασίας (3 π.μ. - 9 π.μ.), μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των 7 απολυμένων εργαζομένων, οι οποίοι απολύθηκαν διότι απαιτούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η εργοδοσία (4,5 - 5 μηνών). Η εργοδοσία, ταυτόχρονα, συστηματικά παραβιάζει την κλαδική συλλογική σύμβαση μην πληρώνοντας τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις ειδικότητες και την προϋπηρεσία τους.

Σε άλλες έξι απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης μετάλλου «ΚΟΝΤΙ», στο Βόλο, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στους εργαζόμενους με δικαστικό επιμελητή. Τις προηγούμενες μέρες, δε, 21 εργαζόμενοι της επιχείρησης έμειναν χωρίς δουλειά, με την εκβιαστική μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ