Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κλιμακώνεται η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ενταθούν οι εσωκομματικές εξελίξεις

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα και κάτω από την πίεση που ασκεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη του καταθέτουν προτάσεις ψευδεπίγραφης «ανανέωσης» και «αναγέννησης» της σοσιαλδημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν τα λαϊκά στρώματα.

«Αυτή τη στιγμή κάθε εσωκομματική συζήτηση είναι άκαιρη και άτοπη, δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει την κρίσιμη Σύνοδο της ΕΕ», δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στο «Βήμα Fm», προσθέτοντας όμως ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει το κόμμα, αλλά και να απευθυνθεί σε ευρύτερο ακροατήριο».

Για ανάπτυξη «συμμαχιών και συνεργασιών» των ευρύτερων δυνάμεων της «κεντροαριστεράς», που έχουν «ιδεολογικές ταυτίσεις», έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτής Μ. Αποστολάκη με άρθρο της στα «Νέα», αναφερόμενη στην επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Η ίδια επιχείρησε να δώσει και το πολιτικό πλαίσιο της ιδεολογικής εξαπάτησης σημειώνοντας: «Η επιστροφή των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ θα διασφαλιστεί μόνο εάν αυτό καταφέρει να τους πείσει ότι είναι ένα χρήσιμο κόμμα, που έχει τη βούληση και τη δύναμη να επηρεάσει και να αλλάξει τις αποφάσεις εκείνες που σήμερα έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ άφησε ο βουλευτής Οδ. Βουδούρης μιλώντας στο «Φλας», όπου τόνισε: «Για μένα η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός. Το βασικό θέμα για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, το βασικό ερώτημα είναι, υπάρχει το πολιτικό και ιδεολογικό κοινό περιεχόμενο για να εξασφαλίσει αυτήν την ενότητα;». Ακόμα και αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε, στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο Λ. Γρηγοράκος, σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πια στην κοινωνία έχει ταυτιστεί με μια πολύ σκληρή αντιλαϊκή πολιτική».

Παράταση της θητείας της κυβέρνησης συνεργασίας προέβλεψε η Λ. Κατσέλη, η οποία, ταυτόχρονα, αναφερόμενη στις εσωκομματικές εξελίξεις δήλωσε: «Αυτό που προέχει τώρα είναι να ανοίξουμε μια οργανωμένη συζήτηση για το πώς θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και με ποια ατζέντα και με ποια πολιτική».

Σε δημοσκόπηση, τέλος, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Ποντίκι» για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, προηγείται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι «είναι τιμή» του, αλλά «δεν προτίθεται να τοποθετηθεί», πριν ο Γ. Παπανδρέου ανοίξει τα χαρτιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ