Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
XANIA
Συνεχίζουν να προκαλούν Αμερικανοί στρατιώτες

Νέα θρασύτατη και προκλητική συμπεριφορά μεθυσμένου Αμερικανού στρατιώτη σε βάρος πενταμελούς οικογενείας, την Τετάρτη τα ξημερώματα, είχαμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 22χρονο Αμερικανό στρατιώτη που υπηρετεί στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στο Μαράθι, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας του Αντώνη Στρατουδάκη, στην οδό Νεοζηλανδών Μαχητών, κοντά στη Χαλέπα, στα Χανιά.

Στο σπίτι εκείνη την ώρα βρίσκονταν το ανδρόγυνο και τα παιδιά τους (ηλικίας δεκατρία, επτά και δυόμισι μηνών). Ο Αντώνης Στρατουδάκης μόλις αντιλήφθηκε το θόρυβο έξω από το σπίτι σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει και τότε ήρθε αντιμέτωπος με το μεθυσμένο Αμερικανό, ο οποίος προσπαθούσε να παραβιάσει την μπαλκονόπορτα. Οταν τον ρώτησε τι ζητούσε ο Αμερικανός αντέδρασε με αποτέλεσμα να βρεθούν στα χέρια. Στο μεταξύ η σύζυγός του ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία και συνέλαβε το νεαρό στρατιώτη λίγη ώρα αργότερα.

Ο Αντώνης Στρατουδάκης κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος νωρίτερα είχε παρατηρηθεί από αστυνομικούς να περπατάει μεθυσμένος στην πλατεία της Αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σχετικών επεισοδίων που προκάλεσαν Αμερικανοί στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση της Σούδας. Ταυτόχρονα, τα γεγονότα αυτά είναι συνέπεια και αποκαλύπτουν τη δουλοπρεπή και υποτακτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που ανέχεται, ουσιαστικά, τέτοιες προκλητικές και βάρβαρες συμπεριφορές. Ενώ έχει εξασφαλίσει στους Αμερικανούς εγκληματίες το ατιμώρητο, ουσιαστικά, με την ετεροδικία της υποτέλειας που υπέγραψε. Ετσι, ο Χανιώτικος λαός είναι αναγκασμένος, σχεδόν καθημερινά, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και την επικίνδυνη συμπεριφορά των Αμερικανών που συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι. Οι Αμερικανοί στρατιώτες τριγυρνούν ανενόχλητοι και μεθυσμένοι στην πόλη, δέρνοντας ηλικιωμένες γυναίκες και παιδιά, βρίζοντας και μπουκάροντας στα σπίτια τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ