Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι... απαράδεκτοι

«

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα γίνονται απόλυτα σεβαστά, περιφρουρούνται και διευρύνονται»... Αυτό απεφάνθη χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας, απαντώντας σε ερώτηση για την ευκολία χρησιμοποίησης όπλων από αστυνομικούς.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 22χρονου στην Κρήτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει πως «δεν πρέπει κανείς να κάνει γενικού χαρακτήρα διαπιστώσεις, επειδή έγινε ένα απαράδεκτο γεγονός». Πρόσθεσε, δε, ότι «επειδή κάποιος λειτούργησε απαράδεκτα, δε σημαίνει ότι αυτό είναι ένα καθεστώς που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Χαιρόμαστε, διότι από την πρώτη στιγμή παρενέβησαν οι αρμόδιοι. Κινήθηκε η ελληνική δικαιοσύνη η οποία παρέπεμψε και τους κυρίους αυτούς με τα πιστόλια και τον επικεφαλής, με ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες». Επίσης, επανέλαβε το επιχείρημα πως μέσα στα αστυνομικά όργανα «βρέθηκε ένας κακός, ένας απαράδεκτος ή δυο ή τρεις».

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, αναφερόμενος στο θέμα του εγγράφου της Ασφάλειας Ρεθύμνου, που αποδίδει, στην ουσία, το φόνο του 22χρονου στην αντικοινωνική του συμπεριφορά και τη ροπή στα ναρκωτικά, ισχυρίστηκε πως δεν το γνωρίζει. Αναφέρθηκε αόριστα στις δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες που θα «δείξουν» τη νομιμότητα του εγγράφου. Ζήτησε, δε, να αποφεύγονται οι γενικεύσεις, την ώρα που το άψυχο κορμί του 22χρονου θαβόταν δυο μέτρα κάτω από τη γη.

Ομως, ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν αναφέρθηκε στην «απαράδεκτη» κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης ολικής ασφάλειας, στην πολιτική που τα τελευταία χρόνια ενισχύει ποσοτικά και ποιοτικά τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς στο όνομα της προστασίας του πολίτη από την εγκληματικότητα. Τη δίδυμη αδερφή των κατασταλτικών μηχανισμών. Ετσι, κάμερες, μπλόκα, δίκτυα πληροφοριών δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλέγμα ελέγχου της καθημερινής ζωής των πολιτών - δήθεν - για να τους προστατεύσουν από τους «κακούς». Ομως, πολλές φορές, τα όπλα των εντεταλμένων προστατών έχουν πυροβολήσει ή «εκπυρσοκροτήσει»... και πετυχαίνουν, συνήθως, τους «καλούς», όπως στην περίπτωση του Η. Μαραγκάκη. Αυτή η πολιτική βγαίνει με τη μορφή σφαίρας από τα όπλα της ΕΛ.ΑΣ. που «εκπυρσοκροτούν».


Γ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ