Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βρώμικες μέθοδοι και στόχοι

Διακαής, αλλά πάντα ανεκπλήρωτος, πόθος τους ήταν να βάλουν το ΚΚΕ «στο παιχνίδι». Οσο δεν τα καταφέρνουν, τόσο περισσότερο εμφανίζουν την επιθυμία τους ως πραγματικότητα

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο, τίποτα που να μην το μαγαρίσουν, τίποτα που να μην το πασαλείψουν με τα υλικά του φυσικού χώρου τους, τη λάσπη του βούρκου τους. Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να κρατήσουν παγιδευμένες τις λαϊκές μάζες στα «σίδερα» του δικομματισμού, να επιβάλουν την απογοήτευση, να θάψουν την ελπίδα. Με βρώμικες μεθόδους, αντάξιες των σκοτεινών σχεδίων τους, βάζουν στο στόχαστρο το ΚΚΕ, αναζητώντας απεγνωσμένα φιλολαϊκά άλλοθι στη βάρβαρη πολιτική τους. Εχοντας συγκροτήσει ένα σκληρό «μαύρο» μέτωπο, που μάχεται για την εφαρμογή των πιο άγριων νεοφιλελεύθερων μέτρων, επιχειρούν να πουλήσουν το παραμύθι των «ανίερων συμμαχιών», ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα.

Συναγωνίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε θλιβερά «αριστερά ανοίγματα», επιζητώντας να εξωραΐσουν το αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτικής τους. «Φως φανάρι» πού το πάνε και μάλιστα προεκλογικά: Να παρουσιάσουν «εύσημα» προοδευτισμού και «αποδείξεις» κοινωνικής ευαισθησίας, μπας και ξεγελάσουν κάποιους αφελείς ότι δεν είναι τόσο «κακοί», όσο φαίνονται. Διακαής, αλλά πάντα ανεκπλήρωτος πόθος τους, ήταν να βάλουν το ΚΚΕ «στο παιχνίδι». Οσο δεν τα καταφέρνουν, τόσο περισσότερο εμφανίζουν την επιθυμία τους ως πραγματικότητα. Εγκαιρα το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι σ' αυτές οι εκλογές θα επιχειρηθεί μια χωρίς προηγούμενο δικομματική πόλωση και προσπάθεια μαντρώματος των λαϊκών μαζών πίσω από τους δύο μονομάχους.

Τα γκάλοπ αναδεικνύονται, άλλη μια φορά, βασικά εργαλείο χειραγώγησης και παραπλάνησης. Κάθε τους «εύρημα» αναμεταδίδει στη διαπασών τα εκβιαστικά διλήμματα του δικομματισμού «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», «Σημίτης ή Καραμανλής», δεν υπάρχει άλλη λύση... Οι εικονικές κόντρες με το ΣΕΒ είναι ένα άλλο μέσο παραγωγής εντυπώσεων για λαϊκή κατανάλωση, τη στιγμή που τσακίζονται ποιος από τους δυο θα καταθέσει στα πόδια των μεγαλοβιομηχάνων τις πιο σκληρές αντιλαϊκές ιδέες και πολιτικές.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τους προγκίξει ο λαός (2010-11-12 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα (2007-09-18 00:00:00.0)
Να 'χουν το φόβο του λαού (2007-09-13 00:00:00.0)
Εκπληξη λαϊκής ανατροπής (2004-03-06 00:00:00.0)
«Κουρασμένοι» διαχειριστές (2003-10-16 00:00:00.0)
Eρώτηση - απάντηση (2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ