Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δημοσκοπικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ της χρήσης των γκάλοπ, ως μέσων χειραγώγησης των συνειδήσεων και υπέρ των δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών είναι, αλλά δεν πρόλαβε να δημοσιοποιηθεί αυτό της MRB και τοποθετήθηκαν άπαντες ...το επόμενο δευτερόλεπτο.

Οι «πρωτοκλασάτοι» του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τίμησαν ...δεόντως τη «θεότητα» της δημοσκόπησης, ανάγοντάς τη, για μια φορά ακόμα, σε «πολιτικό δεδομένο».

Και, φυσικά, δε θα λείψουν οι περαιτέρω αναλύσεις, ιδίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου οι κυβερνώντες, συμβουλευόμενοι τους δημοσκόπους, θα προσανατολιστούν δεόντως.

Αλλωστε, επί της ουσίας, αυτό θεωρούν σημαντικό εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Το πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα το δημόσιο τομέα, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή «στόχευση» με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Οι συνειδήσεις δηλαδή ...σε ρόλο «μπεκάτσας». Τα γκάλοπ κάνουν απλά το θόρυβο, ώστε να πετάξουν τα πτηνά και να βρεθούν το στόχαστρο του κυνηγού.

Οσο για την πραγματική πολιτική συζήτηση και προβληματισμό, καμιά θέση δεν έχει στους σύγχρονους προεκλογικούς αγώνες. Αλλωστε, όπου υπάρχει, αποδεικνύεται επικίνδυνη, για τους εκπροσώπους του δικομματισμού.

ΩΣΤΕ Ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης έφταιγε για το ...θάνατό του, σύμφωνα με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ηρακλείου. Αιτία του εγκλήματος, η αντικοινωνική συμπεριφορά και η ροπή στα ναρκωτικά, έγραψε στη σχετική έκθεση...

Μάλλον η εν λόγω έκθεση είναι το καλύτερο «αποδεικτικό υλικό», για το ότι αυτά τα φαινόμενα ούτε μεμονωμένα είναι, ούτε έχουν να κάνουν με «στιγμιαίες» καταστάσεις. Μόνο, που κανείς δε θα το εκτιμήσει έτσι από τους αρμόδιους.

Οσο για τα ναρκωτικά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μάλλον, πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες σε εκείνους τους κυβερνητικούς συναδέλφους του, που ευνοούν με διάφορους τρόπους τη «ναρκω-κουλτούρα».


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν δεν ξέρει πού και ποιους, έχουμε να του δώσουμε ανάλογες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις, σχετικές πρωτοβουλίες, κλπ., κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ