Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταφθάνει και η κερδοφορία

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στον χώρο της Υγείας και δεν έχει την κερδοφορία που είχε, ισχυρίστηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, μιλώντας στο συνέδριο Φόρουμ για τις πολιτικές υγείας (19.11.2003).

Χτες ο πρόεδρος του Ομίλου Ιντεραμέρικαν Δ. Κοντομηνάς παρουσίασε την ανακαινισμένη «Αθηναϊκή Κλινική», που λειτουργεί εδώ και δέκα μήνες. Η «Αθηναϊκή κλινική» διαθέτει πλέον 90 κλίνες, 15 κλίνες τεχνητού νεφρού, 7 χειρουργικές αίθουσες, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, εξωτερικά ιατρεία, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με χειρουργεία κλπ. Μεταξύ των άλλων ο Δ. Κοντομηνάς ανέφερε ότι επένδυσε 7 εκατ. ευρώ και ότι στην περίοδο της λειτουργίας αύξησε τον τζίρο κατά 17%, είχε βελτίωση αποτελεσμάτων προ φόρων κατά 43% και ότι προσδοκά σε κερδοφορία απ' το 2005.

Δηλαδή καταφθάνει και η καλπάζουσα κερδοφορία. `Η μήπως θα υπάρξει «ανταγωνισμός» - για να χρησιμοποιήσουμε και μεις αυτόν τον όρο - απ' το δημόσιο τομέα; Αλλωστε οι επενδύσεις έγιναν εκεί που χωλαίνει ο δημόσιος τομέας και έχει αποσυρθεί το κράτος.

Τώρα βέβαια πώς τα καταφέρνουν οι επιχειρηματίες και επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους ενώ απαγορεύεται η δημιουργία νέων κλινικών είναι ένα δικομματικό κατόρθωμα. Το επέβαλε η «επάρατη Δεξιά» με μια φωτογραφική διάταξη περί ανακαινίσεως των ιδιωτικών κλινικών, πριν δέκα χρόνια και τη διατηρεί ως κόρη οφθαλμού το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ