ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλα συλλαλητήρια

Την Κυριακή, στις 4 μ.μ., στο αεροδρόμιο του Ακτίου, πραγματοποιείται συμβολική περικύκλωση της ΝΑΤΟικής βάσης

Παρασκευή 21 Μάρτη 2003

PHOTOYELLOW

Το Γιοφύρι της Αρτας φόρεσε τα καλά του
Μεγαλειώδη συλλαλητήρια με ιδιαίτερα έντονη και μαζική την παρουσία της νεολαίας ξεδιπλώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας χτες το πρωί. Από νωρίς το πρωί, με το χάραμα, οι Επιτροπές Ειρήνης με τη ΝΔΕ, οι Αντιπολεμικές Επιτροπές, το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων και άλλων μαζικών φορέων, απλώθηκαν στις πόλεις και τα χωριά. Οι συνοικίες και οι αγορές γέμισαν με φέιγ βολάν, ανακοινώσεις μοιράζονταν σε χώρους εργασίας και σε σχολειά. Ολη η Βορειοδυτική Ελλάδα ξύπνησε με το κάλεσμα των μεγαφώνων των οργανωτών για τα αγωνιστικά ραντεβού.

Στα Γιάννενα, από νωρίς, το ένα σχολείο μετά το άλλο «έμπαινε στη μάχη». Συντεταγμένα με δικά τους πανό οι μαθητές, ξεκινώντας από τα σχολεία τους, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης. Λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση στη Νομαρχία, όπου είχε δοθεί το παλλαϊκό ραντεβού, οι μαθητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» που βρίσκεται γύρω στα 4 με 5 χιλιόμετρα από το κέντρο κατέβαιναν στην πορεία. Το μπλοκ των εργαζομένων ενώθηκε με τους χιλιάδες διαδηλωτές. Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία της Γ. Λαδογιάννη, προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, ακολούθησε μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην αγορά, με τη νεολαία να δίνει τον τόνο με τη μαχητικότητα και την ευρηματικότητά της.

Πέτροβας Σπύρος

Από τη χθεσινή πορεία των μαθητών στα Γιάννενα
Στην Αρτα, χιλιάδες διαδηλωτές με πολλούς μαθητές ανάμεσά τους πραγματοποίησαν μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο. Ολα έκλεισαν για το συλλαλητήριο και η συμμετοχή ήταν μαζική.

Στην Κέρκυρα, επίσης, χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Μαθητές με συγκροτημένα μπλοκ έφτασαν με πορεία στον τόπο της συγκέντρωσης, όπου συναντήθηκαν με εργαζόμενους, φοιτητές και αγρότες. Με δυναμισμό πορεύτηκαν έως το Βρετανικό Προξενείο.

Στη Λευκάδα, έγινε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων είκοσι ετών. Ολα τα σχολεία του νησιού από κάθε άκρη έφτασαν στο κέντρο της Λευκάδας. Οι συγκεντρωμένοι εργάτες, αγρότες, μαθητές έκαναν συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Διοίκησης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα.

Στην Πρέβεζα ήταν επίσης, χιλιάδες αυτοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Η πορεία κατέληξε στην παραλία απέναντι από το Ακτιο, όπου οι διαδηλωτές δείχνοντας προς τη ΝΑΤΟική Βάση φώναζαν «Νάτοι οι δολοφόνοι».

Επίσης, στο νομό Θεσπρωτίας, σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες, τα καταστήματα και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ το Εργατικό Κέντρο είχε κηρύξει 24ωρη απεργία.

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στο Αγρίνιο και στην Αμφιλοχία. Τα σχολεία του Αγρινίου, που οργανωμένα κατέβηκαν στη διαδήλωση με τους χιλιάδες εργάτες και αγρότες, πήραν απόφαση να κάνουν σήμερα, 21/3, καταλήψεις και να συμμετέχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο. Στην Αμφιλοχία εκατοντάδες καθηγητές και μαθητές τους πραγματοποίησαν πορεία και συμβολική κατάληψη του δρόμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θα θερίσουν θύελλες»! (2006-10-13 00:00:00.0)
Μας στερούν τη γνώση, μας πνίγουν τη ζωή (2005-12-10 00:00:00.0)
Μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια (1999-12-17 00:00:00.0)
«Γροθιά» στην τρομοκρατία (1999-12-07 00:00:00.0)
Ψηλά η σημαία του αγώνα σε όλη τη χώρα (1999-02-02 00:00:00.0)
Στο πόδι ολόκληρη η χώρα (1999-01-22 00:00:00.0)