Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
«Θα θερίσουν θύελλες»!

Μαζικοποιούν τις κινητοποιήσεις. Απαντούν στις προκλήσεις. Οργανώνονται και συνεχίζουν

Στα 467 έφτασαν τα σχολεία που προχώρησαν σε καταλήψεις πανελλαδικά και χιλιάδες ήταν οι μαθητές που βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν σε δεκάδες πόλεις για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και στη ζωή. Χτες οι μαθητές παρέδωσαν τα σχολεία τους για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα και δηλώνουν αποφασισμένοι να επανέλθουν από την Τρίτη με νέες και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θυμίζουμε ότι το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και το αντίστοιχο Συντονιστικό του Πειραιά που συνεδρίασαν μετά το προχτεσινό συλλαλητήριο, καλούν τους μαθητές σε:

  • Καταλήψεις ξανά μετά τις εκλογές, από την Τρίτη 17/10 μέχρι την Πέμπτη 19/10.
  • Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/10.
  • Μαθητική συναυλία στις 28/10.
  • Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη.
Απαντούν στην πρόκληση της υπουργού Παιδείας

Παραφράζοντας τους πάντα επίκαιρους στίχους του Μπ. Μπρεχτ, οι μαθητές απαντούν στις προκλητικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: «Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο... Μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι».

«Σπέρνουν ανέμους... θα θερίσουν θύελλες», δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) σε ανακοίνωσή του και στις προχτεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι τάχα «σε κάθε σχολείο κάνουν κατάληψη ένας - δύο καθηγητές, τέσσερις - πέντε οικοδόμοι, πέντε - έξι μαθητές», το ΣΑΣΑ απαντά:


«Επειδή κάνουν ότι δε μας βλέπουν, σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε; Οι 15.000 μαθητές στους δρόμους της Αθήνας, οι 5.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης, οι χιλιάδες μαθητές που διαδηλώσαμε σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Πάτρα, Καλαμάτα, Αρτα, Αγρίνιο, Γιάννενα, Κέρκυρα, Πύργο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Χαλκίδα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο, Σάμο και αλλού, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι... Το γνωρίζουν και αυτοί... Μόλις προχτές μας αμφισβήτησαν... Χτες τους τρομάξαμε»!

«Χτυπούν» και στο διαδίκτυο

«Κάναμε κι εμείς κατάληψη! Συμπληρώστε και το δικό μας σχολείο»! Ο μαθητικός ενθουσιασμός ξεχειλίζει και στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα: www.syntonistiko.gr, μαθητές από όλη την Ελλάδα, ανταλλάσσουν νέα από τα σχολεία τους, καταχωρούν τις καταλήψεις των σχολείων τους, ενημερώνονται για το πλαίσιο αιτημάτων του Συντονιστικού, καταθέτουν τις εμπειρίες τους για το πώς οργανώνουν τον αγώνα, πώς απαντούν στην τρομοκρατία κλπ.

Παράλληλα, ενημερώνονται, μαθαίνουν από πρώτο χέρι για νόμους και εγκυκλίους που τους αφορούν, όπως το πόρισμα της επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων. Μέσα στην ιστοσελίδα, οι μαθητές βρίσκουν φωτογραφίες, αυτοκόλλητα, σκίτσα, βιντεάκια, στίχους, τραγούδια, αλλά και να διαβάζουν «τι λένε οι άλλοι για μας», δηλαδή, δηλώσεις της υπουργού Παιδείας και άλλων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ρεπορτάζ του Τύπου σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ