Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Οι μαθητές οργανώνουν τη συνέχεια

Τα οξυμένα προβλήματα, μοναδικός υποκινητής του μαθητικού αναβρασμού

Στη Θεσσαλονίκη, κλίμα αισιοδοξίας κι αποφασιστικής συνέχειας των κινητοποιήσεων μετέφεραν οι μαθητές Δ. Γκουντοβά, Σπ. Σπυριδάκης και Ελ. Λιβιεράτου, εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων του νομού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Στα 38 σχολεία που ήταν σε κατάληψη την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, προστέθηκαν χτες περίπου 20, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού. «Οι μαθητές συνεχίζουν αγωνιστικά και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν» σημείωσε η Ελ. Λιβιεράτου και η Δ. Γκουντοβά διάβασε το πλαίσιο αιτημάτων του Συντονιστικού, δηλώνοντας για τα περί «υποκινητών» ότι «υποκινητές όλης αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματά μας κι οι ίδιες οι κυβερνήσεις με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προσπαθούν να περάσουν. Οι μαθητές καταλαβαίνουν τι γίνεται, δεν είναι άβουλα όντα. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να βάζει ταμπέλες».

Ο Σπ. Σπυριδάκης σημείωσε ότι οι μαθητές έχουν αποφασίσει από την ερχόμενη Τρίτη να συνεχίσουν με γενικές συνελεύσεις και με μορφές πάλης που οι ίδιοι θα αποφασίσουν. Επίσης, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης θα οργανώσει συναυλίες σε δήμους του νομού και την Τετάρτη 18 Οκτώβρη νέο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.

Βόρεια Ελλάδα

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και χτες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι σπουδαστές στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Σερρών από χτες ξεκίνησαν πενθήμερη κατάληψη και έστησαν Επιτροπές Αγώνα. Πολλές εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Φλώρινας έκαναν μεγάλη μαχητική πορεία. Στις Σέρρες χιλιάδες μαθητές έκαναν πορεία μέχρι τη Νομαρχία κι από εκεί κατευθύνθηκαν στο ΤΕΙ για να συναντήσουν τους σπουδαστές, που ξεκίνησαν κατάληψη. Στην Κομοτηνή αποχή από τα μαθήματά τους έκαναν οι μαθητές σε δύο σχολεία της πόλης και το Γυμνάσιο Ξυλαγανής. Μαχητική πορεία μαθητών έγινε και στην Κατερίνη.

Τρίπολη

«Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα», βροντοφώναξαν εκατοντάδες μαθητές στην Τρίπολη, χτες το μεσημέρι, σε ένα από τα πιο δυναμικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Με όλα τα σχολεία της πόλης να τελούν υπό κατάληψη οι μαθητές ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τρίπολης όρισε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, αμέσως μετά τις εκλογές, με κλιμάκωση πολύμορφων κινητοποιήσεων.

Θεσσαλία

Δεκάδες σχολεία στη Θεσσαλία τελούν υπό κατάληψη, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να μπουν στον αγώνα και οι μαθητές άλλων σχολείων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που παίρνονται στις γενικές συνελεύσεις. Την ερχόμενη Τετάρτη οι μαθητές θα δώσουν «παρών» στα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών, διαμηνύοντας τη θέλησή τους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. Καταγγέλλουν, δε, ότι σε κάποια σχολεία ορισμένοι διευθυντές τους πιέζουν και επιχειρούν να τους φοβίσουν προκειμένου να τους εμποδίσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επόμενος σταθμός τα αυριανά συλλαλητήρια (2006-11-02 00:00:00.0)
Τίποτε δεν τους σταμάτησε... (1999-12-25 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον αγώνα (1999-12-08 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία (1999-01-15 00:00:00.0)
Συντονισμένα βήματα προετοιμασίας (1998-12-30 00:00:00.0)
Αταλάντευτοι στον αγώνα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων (1998-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ