Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονισμένα βήματα προετοιμασίας

Στις 15.1.1999 θα γίνει παμμαθητικό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην ΑΘήνα και σε πολλές πόλεις και δήμους της χώρας

Εντείνουν καθημερινά τους ρυθμούς προετοιμασίας τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, συντονίζοντας τις προσπάθειές τους για την καλύτερη προετοιμασία του παμμαθητικού - πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 15 Γενάρη 1999 στην ΑΘήνα και σε πολλές πόλεις και δήμους της χώρας.

Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, αλλά και στην απόφαση της Πανελλαδικής Συνάντησης Συντονιστικών στις 20.12.98, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε κάθε πόλη και δήμο και μετά τις γιορτές και η οποία έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των μαθητών της χώρας, δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε γίνεται λόγος στις γενικές τους συνελεύσεις, στα Μαθητικά Συμβούλια και στα Τοπικά Συντονιστικά για εκτόνωση των συντονισμένων πολύμορφων κινητοποιήσεών τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης μετά τις γιορτές. Αντίθετα, οι μαθητές εκφράζουν την πεποίθηση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το δυνάμωμα ακόμα περισσότερο του συντονισμού της δράσης τους, κάτω από ένα ισχυρό μέτωπο αγώνα για την παιδεία, με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και εργαζόμενους, με κύριο αίτημα την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98 και διεκδικώντας την καθιέρωση της ενιαίας 12χρονης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους. Αλλωστε, οι μαθητές με την ενότητά τους και την ωριμότητα που διακρίνει τις ενέργειές τους, γνωρίζουν πολύ καλά και το έχουν δει και στην πράξη, στη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, ότι μόνο με τη συντονισμένη δράση τους θα επιτύχουν το στόχο τους, που είναι η κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97.

Στα συλλαλητήρια που θα γίνουν, μετέχουν σε κάθε δήμο και πόλη όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης, εργατικά σωματεία, δάσκαλοι και καθηγητές.

Οι μαθητές, καθημερινά συζητούν και προγραμματίζουν τα επόμενα βήματα του αγώνα, καθώς και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις μέσα στα σχολεία τους - μερικά τελούν ακόμα υπό κατάληψη - και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα μέχρι το συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη 1999, οι μαθητές αποφασίζουν ομόφωνα την κλιμάκωση των πολύμορφων συντονισμένων κινητοποιήσεών τους.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Γαβρήλος Τσαρκαντούγλου,εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και του Τοπικού Συντονιστικού Αιγάλεω, τόνισε ότι οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνάντησης Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων και αποδεχόμενοι την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις γιορτές, δηλώνουν ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους, μέχρι τη νίκη, την κατάργηση του νόμου 2525/97."Για μετά τα Χριστούγεννα έχει προγραμματιστεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 15 Γενάρη, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις σχολείων και δρόμων ή όποιες άλλες μορφές αγώνα αποφασίσουν τα Τοπικά Συντονιστικά Αγώνα. Ολοι οι μαθητές έχουμε έναν κοινό παρονομαστή, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε αν δε νικήσουμε" επισήμανε ο Γ. Τσαρκαντούγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ