Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
"Μπλόκα" και νομαρχιακά συλλαλητήρια

Στις 15 Γενάρη 1999 θα γίνουν συγκεντρώσεις στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, ενώ θα στηθούν "μπλόκα" στον Πάμισο, στο Δέλτα και στο Δρούγο

Με την έναρξη του νέου έτους αρχίζει και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών της Θεσσαλίας. Σε συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών, που πραγματοποιήθηκαν προχτές στην Καρδίτσα και χτες στη Λάρισα πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε νομαρχιακό επίπεδο. Το ίδιο αποφάσισε, σε προχτεσινή συνεδρίασή της, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη" ενώ, εντός των ημερών, θα συνεδριάσουν από κοινού οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να καθορίσουν τις μορφές πάλης στη συνέχεια των αγώνων.

Στις 4 Γενάρη 1999 θα συνεδριάσουν στη Λάρισα όλες οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα της Θεσσαλίας, για να πάρουν αποφάσεις καλύτερου συντονισμού του αγώνα σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Η μέρα έναρξης των νέων κινητοποιήσεων - που αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση εκείνων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη και στις αρχές του Δεκέμβρη - είναι η 15η Γενάρη 1999.

Στην Καρδίτσα θα στηθούν "μπλόκα" στον Πάμισο,το Δέλτα και στο Δρούγο και, εν συνεχεία, οι αγρότες θα μεταφερθούν από εκεί, με λεωφορεία, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της πόλης.

Πριν απ' αυτά τα "μπλόκα", στις 13 Γενάρη 1999, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Λιοντάρι,με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας,με το οποίο οι αγρότες της περιοχής θα διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη του αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου και θ' απαιτήσουν την άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα.

Αγροτικές συγκεντρώσεις θα γίνουν, στις 15 Γενάρη 1999, και στις πλατείες των Τρικάλων και της Λάρισας.

Στο μεταξύ, ήδη στις επαρχίες και στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου περιοδεύουν στελέχη του αγροτικού κινήματος της περιοχής, για να ενημερώσουν τους αγρότες και να τους καλέσουν να πάρουν μαζικά μέρος στις νέες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να δώσουν, ακόμα πιο δυναμικά και αποτελεσματικά, τη μάχη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ). Διεκδικούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους, μείωση του κόστους παραγωγής, ρύθμιση των αγροτικών χρεών, εξασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, σταμάτημα των διώξεων και των δικών σε βάρος χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς που συμμετείχαν στις παλιότερες κινητοποιήσεις.

Παλεύουν για την κατάργηση όλων των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ που πλήττουν το σύνολο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με τα μέτρα για περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τα οποία οδηγούν στη συρρίκνωση και στο ξεκλήρισμα από τη γη τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.

Στον αγώνα της αγροτιάς συμπαρατάσσονται και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, θέτοντας προϋποθέσεις για τη δημιουργία κοινού λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ