Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ
"Η χώρα μας υποχρεούται να ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική"

Δηλώσεις υποτέλειας του υπουργού Γεωργίας, στη διάρκεια της περιοδείας του στα Χανιά. Αγωνιστική απάντηση των αγροτών των Χανίων στις 19 Γενάρη 1999

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ανταπόκριση).-

Αλλη μια "φιέστα" κοροϊδίας των αγροτών στήθηκε χτες στα Χανιά με πρωταγωνιστή τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη,ο οποίος απέφυγε και πάλι να δώσει συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο όμως η απάντηση στη μεθοδευμένη κοροϊδία και στις φιέστες - παρωδία, θα δοθεί στις 19 Γενάρη 1999, οπότε με πρωτοβουλία της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Ο υπουργός Γεωργίας χτες, συναντήθηκε με τους "πράσινους" συνδικαλιστές και συνεταιριστές των αγροτών στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και από την πολύωρη σύσκεψη που έγινε δεν προέκυψε κανένα όφελος για τους αγρότες του νομού. Ο Γ. Ανωμερίτης, επανέλαβε απλώς τα ίδια που είχε πει προχτέςστο Ηράκλειο και μόνο οι συμβιβασμένες ηγεσίες των κατεστραμμένων συνεταιρισμών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων βγήκαν... ικανοποιημένες από τη σύσκεψη αυτή.

Αρχίζοντας την ομιλία του στα Χανιά, ο υπουργός Γεωργίας δε βρήκε κάτι διαφορετικό να πει και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός της ελληνικής γεωργίας. Επίσης, έκανε λόγο για αποκέντρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας που αφορούν τους μηχανισμούς ελέγχου - πληρωμών των αγροτικών προϊόντων.

Ο Γ. Ανωμερίτης μίλησε ακόμα για την ανάγκη επικράτησης μιας ποιοτικής λογικής για κάθε προϊόν, κάτι που... επιβάλλει - όπως είπε - η "Ατζέντα 2000", αλλά για τα πραγματικά προβλήματα του ελαιολάδου και των άλλων βασικών προϊόντων της χώρας μας, δήλωσε απλά ότι... ενημερώνεται και ότι σύντομα θα έχει να πει πιο συγκεκριμένες κουβέντες! Επιβεβαίωσε, όμως, και την υποτακτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους συμβουλάτορες των Βρυξελλών λέγοντας: "Η χώρα μας υποχρεούται πλέον να ακολουθεί τους κανόνες συνεργασίας που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να κινείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής, λαμβάνοντας σε εθνικό επίπεδο τις κατάλληλες αποφάσεις... ".

Από την πλευρά τους τα παραβρισκόμενα συνεταιριστικά στελέχη του Νομού Χανίων, αφού καταχειροκρότησαν τον Γ. Ανωμερίτη, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την τύχη και την πορεία των αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα, η διοίκηση της ΟΤΑ Νομού Χανίων του παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματά της ζητώντας τη "συμπαράστασή του" για την επίλυση κάποιων προβλημάτων, όπως: Το μεγάλο κόστος των μεταφορικών, τα υψηλά επιτόκια της ΑΤΕ και την κατάσταση του ελαιολάδου και των εσπεριδοειδών.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η ΟΑΣ του Νομού Χανίων λειτουργεί μέχρι σήμερα σαν πυροσβέστης για την εκτόνωση της οργής των αγροτών της περιοχής με τρόπους ανώδυνους για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό το λόγο συγκροτήθηκε η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που περιοδεύει διαρκώς στα χωριά και ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο για τις πραγματικές αιτίες συσσώρευσης των προβλημάτων. Παράλληλα, έχει καλέσει ήδη τους αγρότες των Χανίων στο συλλαλητήριο που οργανώνει για τις 19 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ