Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Κάνει ταμείο με φόρους και τέλη...

Απόλυτα πειθαρχημένος στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική είναι ο προϋπολογισμός για το 1999, του Δήμου Αγίων Αναργύρων, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη βδομάδα. Κι αυτό γιατί προβλέπει έσοδα που είναι άγνωστο αν θα εισπραχθούν, γεγονός που σημαίνει ότι τα τέλη και οι φόροι προς τους δημότες θα αποτελέσουν την κυρίαρχη πηγή άντλησης πόρων.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού της περιοχής σε πολιτισμό, κοινωνικά προγράμματα, ή τοπική παραγωγική ανάπτυξη. Αντίθετα, συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό από την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της περιοχής, όπως η ανεργία και η φτώχεια, υιοθετώντας αποσπασματικές κυβερνητικές επιλογές, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, τα δημοτικά τέλη θα καλύψουν το 36% (2.242.110.000 δρχ.) του συνόλου των εσόδων του δήμου! Το 42,3% (2.664.950.000) προβλέπεται να καλυφθεί από έκτακτες επιχορηγήσεις από τον ΟΑΕΔ, τον ΟΣΚ και διάφορα υπουργεία. Στον προϋπολογισμό σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Τα έσοδα προέρχονται από τα τέλη καθαριότητας - φωτισμού, τις αναγκαστικές προσκυρώσεις λόγω ρυμοτομίας (επιπλέον φόρος όταν κάποιος ιδιοκτήτης οικοπέδου προσθέσει μέτρα στο οικόπεδό του από το δρόμο λόγω αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου), τα τέλη στάθμευσης, τις διαφορές προγραμματικές συμβάσεις που ελπίζουμε να υπογράψουμε με φορείς του Δημοσίου"!

Οπως κατήγγειλε στην εισήγησή του ο Γεράσιμος Θεοδωράτος,επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" (ΔΑ), που καταψήφισε τον προϋπολογισμό, οι έκτακτες επιχορηγήσεις που καταχωρήθηκαν στον προϋπολογισμό (δηλαδή ότι θα εισπραχθούν) από υπουργεία (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΣΚ, Οργανισμό Αθήνας, κ.ά.), Οργανισμούς, τη Νομαρχία Αθήνας, αποτελούν το 42,5% των συνολικών προβλεπόμενων εσόδων. "Παρ' όλα αυτά, είναι ανύπαρκτα και εντελώς πλασματικά, καθώς το 1998 δεν εισπράχθηκε ούτε το 15% αυτών που προβλέπονταν", υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΔΑ και συμπλήρωσε: "Τα βασικά και σίγουρα έσοδα για το δήμο και για το 1999 θα είναι τα αυξημένα τέλη και οι φόροι που επέβαλε η Δημοτική Αρχή στους δημότες, παρόλο που στον τομέα αυτό υπήρχε πλεόνασμα από πέρυσι, σχεδόν 400 (!) εκατομμύρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ