Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικό ραντεβού στο Λαγκαδά

Στις 9 Γενάρη 1999 θα γίνει σύσκεψη στο δημαρχείο Ζαγκλιβερίου για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 15 Γενάρη 1999

Με συλλαλητήρια στις 15 Γενάρη 1999 ξεκινούν το νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται περιοδείες στα χωριά για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για το συντονισμό της δράσης με τους αγρότες όλου του νομού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκέμβρη 1998 στο Ζαγκλιβέρι με τη συμμετοχή Αγροτικών Συνεταιρισμών, Συλλόγων, αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, ανασυγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Επαρχίας Λαγκαδά και επίσης αποφασίστηκε να ξεκινήσει προσπάθεια συντονισμού της δράσης τους με τους άλλους φορείς της περιοχής, αφού όπως εκτιμήθηκε, μόνο ενωμένοι και αγωνιστικά μπορούν να αντιπαλέψουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς από τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Ζαγκλιβέρι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σημείωσαν πως παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του εισοδήματός τους και λήψη μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών, η θέση τους καθημερινά χειροτερεύει. Κατήγγειλαν πως οι επιδοτήσεις στα προϊόντα δε χορηγούνται, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ αλλά και όσοι τις παίρνουν, εισπράττουν μειωμένα τα ποσά αφού η ΑΤΕ παρακρατά παράνομα μέρος των χρημάτων για την εξόφληση χρεών. Οι τιμές των προϊόντων πέφτουν ενώ αντίστοιχα το κόστος παραγωγής αυξάνεται. Οι ποσοστώσεις στα προϊόντα διαρκώς μειώνονται, οι συνεταιριστικές βιομηχανίες και οι Γεωργικοί Οργανισμοί ξεπουλιούνται και διαλύονται αφήνοντας την αγροτιά στο έλεος των εμπόρων και των βιομηχάνων. Η ΕΕ με νέους κανονισμούς και με την Ατζέντα 2000 οδηγεί σε οριστικό ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Λαγκαδά αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν λύσεις. Στις 9 Γενάρη 1999 θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγκλιβερίου προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα την οργάνωση των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στην περιοχή στις 15 Γενάρη 1999 και να εξετάσουν τις νέες μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ σύσκεψη αγροτικών φορέων της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης με στόχο την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων είχε προγραμματιστεί να γίνει αργά χθες το βράδυ στο Κοινοτικό Κατάστημα της Χαλκηδόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ