ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαζί με την εργατιά!

Εργατοαγροτική αγωνιστική συνεύρεση στις 9 Δεκέμβρη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν, από κοινού, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ

Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004

Motion Team

Στις 9 Δεκέμβρη η μικρομεσαία αγροτιά συντονίζει αγωνιστικά τα βήματά της με την εργατιά. Οι ξωμάχοι των ελληνικών χωριών καλούνται να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά - μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους - στα μαχητικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν, σ' όλη τη χώρα, από κοινού, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ.

Και μ' αυτή την κινητοποίησή τους - όπως και μ' εκείνη που προηγήθηκε στις 13 Νοέμβρη, καθώς και με την κλιμάκωση του αγώνα τους στα μέσα του ερχόμενου Γενάρη - οι αγρότες στρέφονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, την οποία παλεύουν ν' ανατρέψουν. Ταυτόχρονα, θα ενώσουν την αγωνιστική διαμαρτυρία τους με τους άλλους εργαζόμενους για τον νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης που μεγαλώνει τη φτώχεια των μικρομεσαίων αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, θα εκφραστούν ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας, της ακρίβειας και της φορολογικής επιβάρυνσης, που πλήττει βάναυσα και τους κατοίκους της υπαίθρου, όπως κι αυτούς που κατοικούν στις φτωχογειτονιές των πόλεων.

Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε συνεχή αγωνιστική αντιπαράθεση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, καθώς και με τις αντιαγροτικές συμφωνίες που γίνονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Κι αυτό διότι έχει αντιληφθεί πως μέσω της ΚΑΠ και του ΠΟΕ και με τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα που λαμβάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, προωθείται το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της γης, της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος σε λίγους μεγαλοαγρότες κι επιχειρηματίες.

Τ' αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι, πλέον, καταφανή στην ελληνική ύπαιθρο, καθώς:


ICON

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) έχει εξαγγείλει κλιμάκωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, υπογραμμίζοντας ότι για να είναι αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας και για να έχει προοπτική, πρέπει να συντονίζεται με τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων, που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Και η εργατοαγροτική κινητοποίηση της 9ης Δεκέμβρη είναι η αρχή αυτής της κοινής αγωνιστικής πορείας αγροτών - εργαζομένων...



Motion Team


ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μακριά από τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς (2010-01-14 00:00:00.0)
Για την 98η επέτειο του Κιλελέρ (2008-03-23 00:00:00.0)
Οι νέοι αγώνες της αγροτιάς... (2007-01-09 00:00:00.0)
Η φτωχή αγροτιά μπορεί να σωθεί (2005-02-04 00:00:00.0)
Ο αγώνας των αγροτών θα είναι μακροχρόνιος (2005-02-03 00:00:00.0)
Τα αγροτικά προβλήματα και οι πολιτικές δυνάμεις (2001-12-16 00:00:00.0)