Οι διακοπές είναι δικαίωμα!

Οι δραστηριότητες της ΚΝΕ στα λιμάνια όλης της χώρας την περασμένη Παρασκευή και η ανταπόκριση των νέων ανθρώπων ανέδειξαν ότι χρειάζεται αγώνας, για να μπορούν οι νέοι, η λαϊκή οικογένεια και οι εργαζόμενοι να κάνουν διακοπές χωρίς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Κυριακή 22 Ιούλη 2007

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των νέων στην εξόρμηση της ΚΝΕ. (φωτ. από το λιμάνι του Πειραιά)
«Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια... Είναι δικαίωμα». Ενα δικαίωμα που χρόνο με το χρόνο αφαιρείται από όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων. Από εκείνους, δηλαδή, που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ακόμη και όσοι θα καταφέρουν να «το σκάσουν» για λίγο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Η νεολαία να διεκδικήσει το δικαίωμά της για δωρεάν - ποιοτικές διακοπές», είναι το μήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ σε κάθε λιμάνι της χώρας, από τον Πειραιά ως την Αλεξανδρούπολη, από την Πάτρα ως τη Ρόδο, κατά τη διάρκεια μεγάλης πανεξόρμησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ενα αίτημα που βρήκε ανταπόκριση από χιλιάδες νέους που ανέβαιναν στα πλοία, για να ξεκινήσουν μια μικρή απόδραση διακοπών και που αν και «φορτωμένοι» με τις βαλίτσες, κοντοστάθηκαν να πάρουν την ανακοίνωση της ΚΝΕ, να ανταλλάξουν κουβέντες για τα εισιτήρια που «πληρώνουν ...βαπορίσια και τελικά ταξιδεύεις με σκυλοπνίχτες». Μάλιστα, για αυτή την κατάσταση και καταδεικνύοντας τους ενόχους που «μετατρέπουν τα ταξίδια στα νησιά σε Οδύσσεια που κοστίζει κρουαζιέρα», οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ θα δίνουν το «παρών» κάθε Παρασκευή - για όσο κρατάει η τουριστική περίοδος - στο λιμάνι. Βάζουν στο στόχαστρο την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» τα βγάζει όλα στο σφυρί.


Είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που χειμώνα - καλοκαίρι μετατρέπει τους νέους σε «παιδιά για τα θελήματα» του κεφαλαίου. Παίρνει πίσω ακόμη περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποιεί τη δουλιά και τις σπουδές, όπως επισήμανε και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την περασμένη εβδομάδα, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Οργάνωσης για το θέμα, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη στην ερχόμενη εκλογική μάχη, όπλο να είναι η κόκκινη ψήφος. Για τη ζωή που μας αξίζει...


Ρεπορτάζ: Ελένη ΤΖΙΒΡΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2014-11-18 00:00:00.0)
Η ξεκούραση είναι λαϊκό δικαίωμα (2010-08-07 00:00:00.0)
Ανάσα δροσιάς στον καύσωνα της καταπίεσης (2009-07-26 00:00:00.0)
Πρόταση για φθηνές και δημιουργικές διακοπές (2008-06-22 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση σε λιμάνια και σταθμούς (2007-08-03 00:00:00.0)
Αγώνας με προοπτική για την ακτοπλοΐα (2006-06-22 00:00:00.0)