Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΣ - «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Αγώνας με προοπτική για την ακτοπλοΐα

Μαχητική συγκέντρωση χτες μπροστά από τα πορθμεία του Αργοσαρωνικού ενάντια στην «απελευθέρωση» και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών

«Καράβια και λιμάνια λαϊκά, κόντρα στα συμφέροντα τα εφοπλιστικά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Με αυτά τα συνθήματα να κυριαρχούν ανάμεσα στα δεκάδες, που ακούγονταν χτες το απόγευμα από άκρη σ' άκρη του επιβατηγού λιμανιού του Πειραιά, εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι της πειραιώτικης περιφέρειας, αλλά και νησιών του Αργοσαρωνικού και της Σαλαμίνας, έδωσαν χτες τη δική τους απάντηση, στην πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ενωσης που υποστηρίζει και ο ΣΥΝ, με την οποία μετατρέπουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε εφοπλιστικό φέουδο και τις διακοπές σε ένα νησί του Αιγαίου σε άπιαστο όνειρο για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα τι είδους δημοτικές και νομαρχιακές αρχές πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και με την ψήφο τους.

Οι Πειραιώτες συγκεντρώθηκαν μέσα στο λιμάνι μπροστά από τα πορθμεία του Αργοσαρωνικού. Πρώτος στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όσο θα εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, όσο η ιδιοκτησία των καραβιών θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών, πέρα από κάποιες κατακτήσεις που μπορούν να αποσπαστούν, ουσιαστική λύση στην ακτοπλοΐα δεν μπορεί να δοθεί.

Παίρνοντας το λόγο, η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Πειραιάς Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, ανάλογα επισήμανε ότι ο αγώνας για εδώ και τώρα φτηνά εισιτήρια, ασφαλή πλοία, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς για τους ναυτεργάτες, για να έχει αποτελέσματα πρέπει να έχει προοπτική τη λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, να είναι τα καράβια περιουσία αυτών στους οποίους ανήκουν πραγματικά.

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης και η Ελπίδα Παντελάκη στο βήμα
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης και η Ελπίδα Παντελάκη στο βήμα
Και οι δύο ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που προϋποθέτει μια άλλη πολιτική, αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα. Ακολούθησε μαχητική πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ