Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποκαλύφθηκε η απάτη των «επιτροπών»

Επαληθεύονται οι προειδοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων προς τους εργαζόμενους, που προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στα λιπάσματα
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στα λιπάσματα
Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει πράσινο φως στο σχέδιο των μετόχων για κλείσιμο του εργοστασίου. Σήμερα ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο για την Παιδεία, αύριο Παρασκευή καλούν σε σύσκεψη - συνέντευξη Τύπου όλους τους φορείς της πόλης και τις επόμενες μέρες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με άλλες μορφές δράσης προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά η αντίθεση μέχρι και τις 28 Ιούνη οπότε έχει προγραμματιστεί να γίνει η ΓΣ των μετόχων της ΒΦΛ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και στέλεχος του ΥΠΕΘΟ Α. Σιδηρόπουλος, φέρεται να έχει εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό, τη μερική επαναλειτουργία του εργοστασίου με παραγωγή μόνο κάποιων χημικών ουσιών και 100.000 τόνων κοκκώδους αμμωνίας το χρόνο. Αυτό στην πράξη θα σημάνει λειτουργία του εργοστασίου για 3 μήνες το χρόνο, οπότε σταδιακά μέσα από την υπολειτουργία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. Μετά από αυτή την πληροφορία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποχώρησαν από την τελευταία συνάντηση της επιτροπής που εξετάζει το θέμα, αφού προηγούμενα, στο όνομα δήθεν της κερδοφόρας λειτουργίας, είχαν μπει στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά 95 άτομα.

Στη συνέλευση των εργαζομένων, που έγινε χτες, ο Θ. Κυριακίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε ότι ο «διάλογος ήταν προσχηματικός, αφού η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας που είναι ο βασικός μέτοχος, και μάλιστα απαλλαγμένη από τη ΒΦΛ». Κάλεσε σε δυνάμωμα και κλιμάκωση του αγώνα, τον προσανατολισμό του στην κατεύθυνση διεκδίκησης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με στόχο να φύγουν τράπεζες και ιδιώτες από την επιχείρηση και τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα λιπασματοβιομηχανίας με βάση τη ΒΦΛ.

«Να νιώσουν την ανάσα των εργαζομένων οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις (προηγούμενη και τωρινή) που τους κάνουν πλάτες στα σχέδια ανεργίας και φτώχειας, για ακόμα περισσότερα κέρδη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να πετάξουν στο περιθώριο όσους, σήμερα και χτες, προσπάθησαν να τους πετάξουν στο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ