Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑμΕΑ
ΟΧΙ στο χαράτσι

Την καθολική αντίθεσή της στο χαράτσι που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του Κέντρου «Θεοτόκος» στο Ιλιον στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών με ειδικές ανάγκες, εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Γονιών και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, επισημαίνοντας ότι το κράτος έχει υποχρέωση να αναλάβει την ευθύνη της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών.

Η Επιτροπή τονίζει ότι η διοίκηση του «Θεοτόκος», επέβαλε χαράτσι 60 ευρώ το μήνα που γρήγορα θα φτάσει τα 150, ενώ εισπράττει πέρα από τις κρατικές επιχορηγήσεις εκατοντάδες ευρώ για κάθε παιδί από τα ασφαλιστικά ταμεία των γονιών.

Υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες των ΑΜΕΑ είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να μη δεχτούν την εμπορευματοποίηση των αναγκών τους. Να διεκδικήσουν δημοσιοποίηση των κέντρων Ειδικής Αγωγής, απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, να μην περάσει το χαράτσι, δημιουργία δημόσιου δικτύου προστατευμένων παραγωγικών εργαστηρίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ