ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Βγήκε στους δρόμους το διοικητικό προσωπικό
Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008

«Φτάνει πια με τους μισθούς φτώχειας. Ενίσχυση των εισοδημάτων μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων». Το πανό με τα παραπάνω αιτήματα αναρτήθηκε στα Προπύλαια κατά τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησής τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων ζητούν να τους καταβληθεί η εφάπαξ αμοιβή του Ν. 3205/2003 (εξεταστικό επίδομα), προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματα για: Κατώτερο βασικό μισθό 1.400 ευρώ και άλλα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων. Επίσης ζητούν να μπει τέρμα στο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με μόνιμη σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, να μη γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το αίτημά τους για καταβολή του επιδόματος καθώς τον περασμένο Ιούνη ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για την υπογραφή της σχετικής απόφασης και, τρεισήμισι μήνες μετά, εκκρεμεί ακόμα η υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλευρό τους στη χτεσινή - τρίτη κατά σειρά απεργιακή κινητοποίηση από τις αρχές του καλοκαιριού - βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, η οποία δήλωσε πως το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, σημειώνοντας ότι η κινητοποίηση γίνεται για τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, με όλα εκείνα τα αιτήματα που οι εργαζόμενοι πρέπει να θέσουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους. Οπως είπε, το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επίλυση του αιτήματός τους φέρνοντάς το στη Βουλή. «Αυτό όμως που θα φέρει τη λύση είναι η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων που είναι εκείνη που μπορεί να πριονίσει τα πόδια του συστήματος και να βάλει τη βάση για μια άλλη πολιτική», δήλωσε. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Δ. Αγκαβανάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι διοικητικοί υπάλληλοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη λιτότητα και την ίδια στιγμή ρίχνει χρήματα για να στηρίξει το τραπεζικό κεφάλαιο. Οταν έφτασαν στη Βουλή, αντιπροσωπεία τους έδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της Ομοσπονδίας τους προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι (2010-06-25 00:00:00.0)
Ζητούν πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη δουλειά (2008-06-28 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι (2008-06-26 00:00:00.0)
Χαμένοι οικονομικά οι διοικητικοί των ΤΕΙ (1997-10-25 00:00:00.0)
Κατάληψη στο ΤΕΙ Χαλκίδας (1997-10-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία τους (1997-06-04 00:00:00.0)