Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Συνεχίζουν την απεργία τους

Συνεχίζεται η απεργία συμβασιούχων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων των μελών της, καθώς έπειτα από συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έκρινε ότι τα αιτήματά τους μένουν ανικανοποίητα.

Συγκεκριμένα, χτες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι μετέβησαν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν επειδή, όπως αναφέρουν, η τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή για την τακτοποίηση των εκτάκτων εργαζομένων στους δήμους, δεν τους καλύπτει. Ακόμα, για να διεκδικήσουν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 17%, αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσής τους κατά τη συνταξιοδότησή τους και μείωση του χρονικού ορίου συνταξιοδότησής τους.

Στη συνάντηση που είχε ηγεσία της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμα,ο τελευταίος δε δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα αυτοί να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Η κυβέρνηση, απλά, υποσχέθηκε ότι θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος, που θα ορίζει ποιοι συμβασιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Στον Πειραιά

Αποκλεισμένα κράτησαν χτες όλη τη μέρα τα γκαράζ του Δήμου Πειραιά οι 770 απολυμένοι έκτακτοι δημοτικοί υπάλληλοι, που διεκδικούν, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΠ - ΟΤΑ, την επαναπρόσληψη και μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Μετά την εξαίρεσή τους, από την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη μονιμοποίηση μιας μικρής κατηγορίας εκτάκτων των ΟΤΑ, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πειραιά έχει πλήρως αδρανοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει σ' αυτήν να μην μπορούν, ακόμη κι αν ήταν ανοιχτά τα γκαράζ, να κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, παρά με πολύ αργούς ρυθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ