Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαμένοι οικονομικά οι διοικητικοί των ΤΕΙ

Τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΤΕΙ, οι οποίοι για τη διεκδίκησή τους προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας. Η Ερώτηση αφορούσε στις ανισότητες που δημιούργησε το νέο μισθολόγιο, αλλά και στη μονιμοποίηση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας, Γ. Ανθόπουλος,είπε ότι η κυβέρνηση συζητάει την "οικονομική ενίσχυσή τους", αλλά είναι απαράδεκτο να συζητιέται η χορήγηση επιδομάτων, τα οποία, όπως είπε, συγχωνεύτηκαν μέσα στους μισθούς. Είπε δε ότι έχει ξεκινήσει διάλογος, "πάντα μέσα στα πλαίσια του νέου μισθολογίου και πάντοτε βέβαια σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών".

Ο Ν. Γκατζής είπε πως με το νέο μισθολόγιο έχουν χάσει αποδοχές οι εργαζόμενοι, ενώ, αναφερόμενος στην κατάσταση του προσωπικού, τόνισε ότι οι περισσότεροι είναι έκτακτοι ή με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πρέπει να αποκατασταθούν και μέσα από το οργανόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ