Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΓΚΑΤΖΗΣ
Χτυπάτε όσους αντιστέκονται

"Με κάθε τρόπο πρέπει να περάσετε την πολιτική της λιτότητας και των προγραμμάτων σύγκλισης. Οποιοι αντιστέκονται, πρέπει να τσακιστούν. Αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι όλοι πρέπει να υποκύψουν με κάθε τρόπο στις επιλογές της κυβέρνησης",υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Ν. Γκατζής.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που με κόπους και θυσίες κατέκτησαν, βρίσκονται έξω από τις πύλες των εργοστασίων και τόνισε:

"Θα σας είναι γνωστό ότι ορισμένες επιχειρήσεις επιβάλλουν δεκάλεπτο σε όλο το προσωπικό για να πάνε το πρωί να κάνουν τις ανάγκες τους στην τουαλέτα. Συγκεκριμένη ώρα το πρωί από τις δέκα παρά δέκα έως τις δέκα ή το απόγευμα από τις τρεισήμισι έως τις τέσσερις παρά είκοσι. Είναι γνωστό ότι σε πολλές επιχειρήσεις παίρνουν αστυνομικούς, καλούν την Αστυνομία να βοηθήσει όταν υπάρχει κάποια διεκδίκηση των εργαζομένων και πολλές φορές ο αστυνομικός κάνει και τον επιστάτη π. χ. Δραγούμης. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι προπηλακίζονται και απειλούνται. Καλείται η Αστυνομία, καλείται η Νομαρχία, καλείται ο εισαγγελέας και δηλώνουν αναρμόδιοι. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;".

Στη συνέχεια ο βουλευτής σημείωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, αναφέροντας επιχειρήσεις όπως το ΜΙΝΙΟΝ, τη ΦΑΜΑΡ, την ΑΕ ΕΛΛΑΣ, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε ή θα πάρει η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπάλληλους, του εκπαιδευτικούς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων και κατέληξε:

"Δε ζητάμε να έχουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση οι εργαζόμενοι, όμως πρέπει να έχουν και το σεβασμό που απαιτείται και ακριβώς την ίδια μεταχείριση που δείχνετε στα αφεντικά σας και σε αυτούς που ουσιαστικά καθορίζουν την πολιτική σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ