Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΕΥΡΩ"
Αποφασίζει η Βρετανία

ΛΟΝΔΙΝΟ .-

O Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Γκόρντον Μπράουν,πρόκειται την προσεχή Δευτέρα να αναγνώσει δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, με την οποία θα αποσαφηνιστεί, ύστερα από "αντιφατικές" δηλώσεις και δημοσιεύματα, η βρετανική κυβερνητική θέση για τη συμμετοχή της χώρας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών αφήνουν τώρα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ είναι υπέρ της βρετανικής συμμετοχής στην κυκλοφορία του ΕΥΡΩ σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη φάση κυκλοφορίας, την Πρωτοχρονιά 1999. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν ότι η βρετανική συμμετοχή δεν αντιμετωπιζόταν πριν από το έτος 2002.

Η φημολογία γύρω από την επίσημη κυβερνητική θέση γι' αυτό το θέμα, "τροφοδοτεί" συνεχώς και την κερδοσκοπία στις συναλλαγές στο βρετανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπουργική δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων θα γίνει τη Δευτέρα στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι όταν δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του Γκ. Μπράουν στους "Τάιμς", στην οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει βρετανική συμμετοχή στο ΕΥΡΩ πριν από το έτος 2002, το κλίμα των συναλλαγών στο βρετανικό χρηματιστήριο επιδεινώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ