Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοιρασμένοι οι ρόλοι!

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΝ συμφωνεί ουσιαστικά και στηρίζει την κυβερνητική πολιτική άμεσα ή έμμεσα. Αυτό καταγράφεται ακόμα και στις αποφάσεις που ο ΣΥΝ έχει πάρει, και, για να αναφερθούμε στα τελευταία μόνο, θυμίζουμε: Για τον "κοινωνικό διάλογο", ο Ν. Κωνσταντόπουλος στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ είπα ορθά - κοφτά: Θα μείνουμε μέχρι τέλους και θα παλέψουμε! Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης "Ι. Καποδίστριας", επίσης η ΚΠΕ αποφάσισε την υπερψήφισή του, επί της αρχής, στη Βουλή. Αυτές είναι οι αποφάσεις τους κι αυτές εφαρμόζουν όλοι, ανεξάρτητα αν κάποια μέλη τους ή τάσεις παρουσιάζονται να συμφωνούν ή διαφωνούν.

Ομως, μπροστά στις αντιδράσεις που αναπτύσσονται εναντίον των συγκεκριμένων επιλογών, ο ΣΥΝ ακολουθεί "διπρόσωπη" τακτική, ώστε και η κυβερνητική πολιτική με την οποία συμφωνεί ως κόμμα να προωθείται. Αλλά και να μπορεί να δημαγωγεί σε βάρος των εργαζομένων που αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική. Και δε μιλάμε για την "προγραμματική αντιπολίτευση" που στηρίζει στην ουσία την κυβερνητική πολιτική και διαφοροποιείται σε επιμέρους δευτερεύοντα για να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους. Λόγος γίνεται για μια άλλη "διπρόσωπη" πρακτική, που προσπαθεί να αξιοποιήσει και τις εσωκομματικές διαφορές που εκφράζονται κάθε φορά, ανεξάρτητα αν όλοι εφαρμόζουν τις αποφάσεις που παίρνουν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία.

Παραδείγματος χάριν, βλέπουμε μια μέρα πριν την πανελλαδική απεργία, ο Ν. Κωνσταντόπουλος - σφόδρα υποστηρικτής του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη -να επισκέπτεται τις φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να αποκαταστήσει - μαζί τους - τη χαμένη αξιοπιστία του "κοινωνικού διαλόγου"! Στην απεργιακή συγκέντρωση των χιλιάδων απεργών στο Πεδίον του Αρεως, οι οποίοι καταγγέλλουν τον "κοινωνικό διάλογο" και την κυβερνητική πολιτική, που στηρίζει ο ΣΥΝ, στέλνει αντιπροσωπεία με επικεφαλής στέλεχος του λεγόμενου "Αριστερού Ρεύματος" που δηλώνει κατά του "κοινωνικού διαλόγου", προκειμένου να γίνουν "αποδεκτοί" από τους συγκεντρωμένους. Φαίνεται πως οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι: Την ανοιχτή στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής αναλαμβάνουν όσοι πρωτοστατούν υπέρ της, ενώ, όταν πρόκειται να δημαγωγήσουν στους εργαζόμενους που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική στέλνουν εκπροσώπους της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Μοιρασμένοι ρόλοι, δηλαδή, για να περάσει πιο εύκολα η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και ο ΣΥΝ να παρουσιάζεται υπέρ των εργαζομένων! Ας είναι όμως βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι τους πήραν πλέον χαμπάρι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ