Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η εμμονή στην αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί στον αυταρχισμό

H επιμονή της κυβέρνησης, να περάσει με κάθε τρόπο την πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι αυτή που οδηγεί στον αυταρχισμό, καθώς σε αυτήν την πολιτική υπάρχουν αντιστάσεις, τόνισε στην παρέμβασή του ο Μ. Κωστόπουλος.

"Χτες (προχτές), είπε, υπήρξε μία πανεργατική απεργία, μία διαδήλωση και αυτό είναι μία αντίσταση ανεξάρτητα από τα εσωτερικά προβλήματα του εργατικού κινήματος. Σε αυτές τις αντιστάσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει να παρεμβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας. Σε αυτές τις αντιστάσεις η κυβέρνηση παρεμβαίνει με εκθέσεις κάποιων κυρίων, οι οποίοι ούτε δούλεψαν στη ζωή τους, ούτε ξέρουν τι πάει να πει κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικό δικαίωμα, δημοκρατία, στο κάτω - κάτω της γραφής δεν πάλεψαν για αυτή.

Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, λέει η κυβέρνηση. Και επιμένει το εργατικό κίνημα με το μαζικό κίνημα να αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική. Μοιραία θα έρθει η κυβέρνηση να στηρίξει αυτήν την πολιτική της με άλλα μέσα. Δε θα έρθει η κυβέρνηση; Ας δεχτούμε τις καλύτερες προθέσεις που καταθέτει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δε θα έρθει η κυβέρνηση. Θα έρθουν οι μηχανισμοί, οι παραμηχανισμοί, και το παρακράτος ακόμα, να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική με έναν άλλο τρόπο. Ούτε και αυτό; Ούτε και αυτό. Απλώς και μόνο η δήλωση ότι θα εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική, δίνει αέρα στα πανιά διαφόρων μηχανισμών, κυκλωμάτων να δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις".

Καταθέσαμε την Επερώτηση, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, για να προειδοποιήσουμε τον κάθε δημοκράτη, γιατί "το κυνηγητό άρχισε με κάποιους, τους κομμουνιστές ας πούμε. Μετά χτύπησε τους συνοδοιπόρους και έφτασε να κυνηγάει και πατριάρχες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας (2018-04-18 00:00:00.0)
Απαράδεκτες παρεμβάσεις (2009-11-24 00:00:00.0)
Να κόψουμε τη φόρα στο δικομματισμό (2002-06-08 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό (2001-06-29 00:00:00.0)
Με τους εξεγερμένους Αλβανούς (1997-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ