Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
"Ολισθηρός και επικίνδυνος κατήφορος"

Ο λαός δε θα μείνει απαθής, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ

"Σε περιόδους κρίσιμων εξελίξεων έχουμε συστηματικές προσπάθειες για παρεμπόδιση διακίνησης και προβολής των ιδεών που βρίσκονται σε αντίθεση με τη λογική της κυβέρνησης, αλλά και με την κυρίαρχη αντίληψη ". Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής,αναφερόμενος ιδιαίτερα σε αυτές τις κυβερνητικές πρακτικές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα ανταπαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ, αναφέρεται σε "φαντάσματα". Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε "την 1.4.97 συνεργείο της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για εκδήλωση αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό δέχεται επίθεση από συνεργείο υπηρεσιών καθαρισμού του δήμου και από έναν αστυνομικό που εκτός υπηρεσίας χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του περίστροφο. Συλλήψεις και παραπομπή σε δίκη ατόμων που διαφωνούσαν με την ανάληψη της Ολυμπιάδας 2004 από την Ελλάδα και καταδίκη με βάση χουντικές διατάξεις για τη ρύπανση των δρόμων και την απαγόρευση της διανομής προκηρύξεων.

Στις 27.9.97 τις μέρες που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ελλάδα, οι αρχές ασφαλείας συλλαμβάνουν και παραπέμπουν σε δίκη έξι άτομα με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης, επειδή κολλούσαν αφίσες, που με το περιεχόμενό τους καταφέρονταν στο διάλογο της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Πάπα της Ρώμης.

Τον προηγούμενο μήνα είδαμε όλοι ξαφνικά μια ενεργοποίηση ενός ακραίου μέτρου καταστολής, που είναι η κατάσχεση και δήμευση των αυτοκινήτων που οι οδηγοί τους βρίσκονται υπό την επήρεια του αλκοόλ, ενεργοποίηση με την ανοιχτή ενθάρρυνση της κυβέρνησης, σύμφωνα και με τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών. Οι μετέπειτα όμως εξελίξεις και η δήμευση των μηχανημάτων των αγωνιζόμενων αγροτών έδειξαν πού πραγματικά αποσκοπεί η ενθάρρυνση από την κυβέρνηση αυτών των πρωτοβουλιών".

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που όχι μόνο καλύπτει κατασταλτικές ενέργειες και λογικές, αντίθετα δε ενισχύεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες

Καταλήγοντας ο Αχιλλέας Κανταρτζής, επισήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες λέγοντας: "Η κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για τον ολισθηρό και επικίνδυνο κατήφορο που συνειδητά επέλεξε με την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας για την υλοποίηση των αντιλαϊκών της σχεδίων. Εστω και τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η ανοιχτή αμφισβήτηση των ατομικών και των πολιτικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, δημιουργεί το έδαφος και ανοίγει δρόμους για τη γενικότερη αμφισβήτηση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας. Η τακτική αυτή που άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε ανοιχτά συνδέεται με την καλλιέργεια κλίματος αντικομμουνισμού, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ο λαός μας, με τις πλούσιες αγωνιστικές του παραδόσεις δε θα μείνει απαθής, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Με τον αγώνα του, θα ανατρέψει και αυτά τα εμπόδια. Η κυβέρνηση έστω και τώρα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ