ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς εκπαιδευτικούς

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο στις 30 Γενάρη

Πέμπτη 17 Γενάρη 2013

Icon

Σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 30 Γενάρη προχωρούν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, ύστερα και από την αποκάλυψη της πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει τα κενά σε ποσοστό 90%, καλεί σε συντονισμό με τις μαθητικές κοινότητες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν τα Μουσικά της Αττικής, το Καλλιτεχνικό του Γέρακα, τα Μουσικά της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα Μουσικά της Πελοποννήσου. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη που θα συμμετάσχουν τα Μουσικά της Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλίας, καθώς και το Καλλιτεχνικό της Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο Κρήτης με τα Μουσικά και το Καλλιτεχνικό του Ηρακλείου.

Τις κινητοποιήσεις τις στηρίζει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν.

Σημειώνεται ότι ενώ μέχρι τα τέλη Νοέμβρη οι χαμένες ώρες ανέρχονταν σε 9.708, σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στις αρχές Γενάρη ανακοινώνει ότι προτίθεται να καλύψει με ωρομίσθιους 546 ώρες εβδομαδιαίως. Καταδικάζοντας τα μουσικά σχολεία να υπολειτουργήσουν γι' αυτή τη σχολική χρονιά χωρίς να μπορούν να τηρήσουν το αναλυτικό τους πρόγραμμα.

Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν, την περασμένη Δευτέρα, 14 Γενάρη, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά καθηγητών και για το θέμα της δωρεάν μεταφοράς τους. Οι ελλείψεις καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Βόλου έχουν ως αποτέλεσμα 200 χαμένες διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα στα μουσικά όργανα.

Την πολιτική που υποβαθμίζει τα σχολεία και ποινικοποιεί τους αγώνες καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση στο σχολείο και την κλήση για τρίτη φορά του διευθυντή να δώσει τα ονόματα των πρωταγωνιστών των κινητοποιήσεων που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβρη από τους μαθητές. Η εισαγγελική παρέμβαση είχε ως αφορμή τις καταλήψεις - κινητοποιήσεις των μαθητών που διαμαρτύρονταν γιατί δεν υπήρχαν λεωφορεία να τους μεταφέρουν στο σχολείο τους και δεν είχαν εκπαιδευτικούς.

Οι γονείς, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας» και απαιτούν την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του '99 που στήνει στο εδώλιο αγωνιζόμενους μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα πολύπλευρα προβλήματα (2021-12-30 00:00:00.0)
Μουσικές διαμαρτυρίες αύριο (2013-12-04 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα σε 19 πόλεις (2013-10-18 00:00:00.0)
Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στα μουσικά σχολεία (2013-01-12 00:00:00.0)
Δικάζονται 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου (2012-03-29 00:00:00.0)
Προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση (2010-10-13 00:00:00.0)