Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Διαδηλώνουν σήμερα σε 19 πόλεις

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών το αγωνιστικό ραντεβού για την Αθήνα

Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών μουσικών σχολείων στην Αθήνα

Icon

Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών μουσικών σχολείων στην Αθήνα
Μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης είναι η σημερινή για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια και νέα προβλήματα. Γονείς και μαθητές τους διαδηλώνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας με κεντρικά αιτήματα: Αμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, για την κάλυψη των 17.000 κενών ωρών στα Μουσικά Σχολεία και την άμεση προκήρυξη θέσεων για εκπαιδευτικό προσωπικό των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Αμεσα αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών. Οριστική και μόνιμη λύση για τις μεταφορές και τη σίτιση. Στις κινητοποιήσεις καλούν η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και η ΑΣΓΜΕ.

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται κινητοποίηση μουσικών, καλλιτεχνικών, ειδικών και άλλων σχολείων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 το μεσημέρι, μουσικά - καλλιτεχνικά σχολεία από το Νομό και από τα Γιαννιτσά θα συγκεντρωθούν στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Στην Τρίπολη, στις 11.30 διαδηλώνουν τα μουσικά σχολεία Καλαμάτας, Αργους, Κορίνθου, Σπάρτης. Το ραντεβού είναι στις 11.30 στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Στο Ηράκλειο, γονείς και μαθητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Σήμερα επίσης προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στις εξής πόλεις: Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Αμφισσα, Αγρίνιο, Αρτα, Πάτρα, Βαρθολομιό, Χίος.

  • Οι αλλαγές στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και η θέση που καλούνται να πάρουν γονείς και μαθητές είναι το αντικείμενο της συνάντησης στην οποία καλεί Συλλόγους Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων και μαθητικά συμβούλια η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ