Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μειωμένο εισιτήριο για όλους τους πρωτοετείς

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πάτρα, όπου η διοίκηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ συμφώνησε στην υλοποίηση του αιτήματος για μειωμένο εισιτήριο

Στην Αθήνα

Eurokinissi

Στην Αθήνα
Δεκάδες φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών του ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην Ομόνοια και έκαναν μια δυναμική και μαζική πορεία, παρά τη δυνατή βροχή, μέχρι τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), για να διεκδικήσουν φοιτητικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς, με την επίδειξη κάρτας πανελληνίων ή άλλου εγγράφου για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν εγγραφεί στις σχολές, καθώς η κυβερνητική πολιτική έχει κλείσει τα πανεπιστήμια. Νωρίτερα οι φοιτητές σταμάτησαν στα Προπύλαια, για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και να τους δηλώσουν: «Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, για να μην κλείσουν οι πόρτες των πανεπιστημίων στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών».

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας με εκπρόσωπο του ΟΑΣΑ εκείνος δήλωσε αναρμόδιος «τόσο ο ίδιος όσο και ο Οργανισμός» και επιχείρησε να πετάξει αποκλειστικά το μπαλάκι της ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης αφού δεν έχει μεριμνήσει για τη χορήγηση φοιτητικού πάσο. Η αντιπροσωπεία διατύπωσε και το αίτημα όλοι οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι να μετακινούνται δωρεάν, για να πάρει την κυνική απάντηση του εκπροσώπου του ΟΑΣΑ ότι ο Οργανισμός είναι εταιρεία και πρέπει να καλύπτει μόνος τα έξοδά του...

Μικρή αλλά σημαντική νίκη

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Ηδη η πίεση που ασκεί το ΜΑΣ έφερε την πρώτη μικρή αλλά σημαντική νίκη. Στην Πάτρα, μετά από τη χτεσινή δυναμική κινητοποίηση που διοργάνωσαν το ΜΑΣ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Οικοτρόφων Εστίας ΑΕΙ και ο Σπουδαστικός Σύλλογος της ΣΤΕΦ, η διοίκηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ συμφώνησε να υλοποιήσει το αίτημα οι πρωτοετείς να μπορούν να πάρουν μειωμένο εισιτήριο, δείχνοντας μια βεβαίωση ότι έχουν περάσει σε κάποια σχολή.

Το συλλαλητήριο συνεχίστηκε στο κέντρο της Πάτρας προκειμένου οι φοιτητές και οι σπουδαστές να κάνουν γνωστό το αίτημά τους για δωρεάν μετακίνηση για όλους! Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, έξω από το κτίριο «Μορέας», που οι φοιτητές και οι σπουδαστές διεκδικούν να γίνει φοιτητική εστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ