Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει τα πάντα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Eurokinissi

Το ότι θα εξαντλήσει όλα τα όρια της διερευνητικής εντολής που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με το Σύνταγμα, ανέφερε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Είπε συγκεκριμένα: «Σκοπεύω να συναντηθώ με τον κ. Θεοδωράκη και με την κ. Γεννηματά. Αύριο το πρωί θα συγκληθούν και τα όργανα του κόμματος. Αμέσως μετά, θα φτιάξω έναν κατάλογο συνάντησης και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι πολύ πιθανό να έχω και μια συνάντηση με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τη στιγμή που εκπροσωπεί ένα κομμάτι του λαού». Στη συνέχεια, τσουβαλιάζοντας το ΚΚΕ με όλους τους υπόλοιπους όπως η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι θα έχει επαφές και με το Κόμμα, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ παλεύει για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που το κόμμα του έχει υλοποιήσει και υλοποιεί. Είπε με περίσσιο πολιτικό θράσος και με υπαινιγμούς για ψήφο ανοχής από το Κόμμα: «Θα έχω επαφές με το ΚΚΕ. Μπορεί να συναντηθώ και με τον κ. Καμμένο, αν και είναι άγνωστο αν θα μπει την επόμενη φορά (σ.σ. στη Βουλή). Θα πρέπει να δούμε αν καταφέρουμε να φτιάξουμε έστω και κυβέρνηση με ψήφο ανοχής».

Στη συνέχεια, ήταν ξεκάθαρος για τον αντιλαϊκό ρόλο της ΝΔ και την προσήλωση στη στρατηγική της ΕΕ που γεννά τα μνημόνια. «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, γιατί το κράτος έχει συνέχεια». Σε αυτό το πλαίσιο, παρείχε και νέες διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα οποία, βέβαια, ψήφισε και η ΝΔ. «Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πανάκριβα τις εκλογές, πιθανώς και με ένα νέο μνημόνιο» σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Σήμερα, ο πρωθυπουργός, μετά από περιπλάνηση πολλών ημερών, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει επιτέλους την άποψή του», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Β. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι η απόφαση δεν τους αιφνιδίασε. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι από αυτό «προκύπτει ότι παραιτείται για ένα λόγο που θα μπορούσε να είχε λύσει στο συνέδριο» (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Οπως υποστήριξε, ο Αλ. Τσίπρας «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους. Δεν είναι στάση σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα κοινοβούλια να εκταμιευθεί η δόση και τότε να πάμε σε εκλογές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στόχο την αναστήλωση του «κεντροδεξιού» αστικού πυλώνα... (2016-01-01 00:00:00.0)
Προβάλλει την ικανότητά της για «δύσκολες αποφάσεις» κατά του λαού (2015-09-17 00:00:00.0)
Διαδικαστικά τερτίπια για να αποπροσανατολίσουν το λαό (2015-08-22 00:00:00.0)
Πασχίζει να διαχωριστεί (2015-08-20 00:00:00.0)
Με «συνείδηση» τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου (2015-07-16 00:00:00.0)
Κόντρες για ρόλους και εξουσία (2004-06-04 00:00:00.0)