Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η δήθεν «αυτοκριτική»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αυτό το «κόλπο» της δήθεν «δημόσιας αυτοκριτικής» ας το αφήσει, κατά μέρος, η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν πείθει ούτε τους πλέον αφελείς και ευκολόπιστους. Ας μας πουν για τι «μετάνιωσαν»: Για τα νέα αντεργατικά μέτρα που πήραν, δημιουργώντας πρόσθετα, μεγάλα, προβλήματα στην εργατική τάξη; Για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, που ξεκληρίζει, σαν δρεπάνι, τους μικρομεσαίους αγρότες; Για τη νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών και των μικρεμπόρων; Για την εξευτελιστική κοροϊδία των χαμηλοσυνταξιούχων; Για το «ξεθεμελίωμα» της δημόσιας Παιδείας; Για την εμπορευματοποίηση της Υγείας; Για την ένταση του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας; Για την πλήρη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς;

Οχι μόνο δε μετάνιωσε για όλα αυτά και πολλά άλλα η κυβέρνηση, αλλά δηλώνει και περήφανη για την πολιτική της, ζητώντας νέα «λαϊκή εντολή» για να συνεχίσει τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις». Στο χέρι του λαού είναι να μην της δώσει αυτήν τη δυνατότητα...

Η συνέχεια των «μεταρρυθμίσεων»

«Ξαναψηφίστε μας για να συνεχίσουμε τις "μεταρρυθμίσεις"», λέει η ΝΔ. «Ψηφίστε εμάς για να συνεχίσουμε το «έργο» μας, που διακόπηκε», λέει το ΠΑΣΟΚ. Μα, καλά, σε «μαζοχιστές» ψηφοφόρους νομίζουν ότι απευθύνονται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού; Θεωρούν, οι του κυβερνώντος κόμματος, ότι δεν αντιλαμβάνονται οι ψηφοφόροι πως η συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» θα δημιουργήσει νέα, δυσβάστακτα προβλήματα στα λαϊκά στρώματα; Οι, δε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν την αυταπάτη πως ξέχασε ο λαός μας τις βλαβερές συνέπειες του «έργου» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ; Οχι, οι ψηφοφόροι δεν είναι «μαζοχιστές» να δώσουν το «Ο.Κ.» στα κόμματα του δικομματισμού να συνεχίσουν και να εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Εχουν, άλλωστε, εναλλακτική λύση. Μπορούν να αποδυναμώσουν το δικομματισμό και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, διασφαλίζοντας, αν μη τι άλλο, ότι οι λαϊκοί αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής θα ξεκινούν με καλύτερες προϋποθέσεις για να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Απούσα η κοινωνική υπηρεσία

Γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταγγέλλουν ότι στο νοσοκομείο τους δε λειτουργεί η κοινωνική υπηρεσία, (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.’.) «Λεπτομέρεια» θα πει κάποιος, δεδομένου ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς λείπουν γιατροί και νοσηλευτές, δε λειτουργούν κλινικές και τμήματα.

Ομως, δεν είναι «λεπτομέρεια», αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν νοσηλευόμενοι που έχουν ανάγκη τη συνδρομή και την υποστήριξη από την κοινωνική υπηρεσία. Βεβαίως, κάποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις ελλείψεις και δεν είναι άλλοι από τους κυβερνώντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες του «δημόσιου» τομέα Υγείας, σπρώχνοντας τους ασθενείς στα κερδοσκοπικά νύχια των επιχειρηματιών.

Αυτές οι συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις είναι το κριτήριο της ψήφου για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και τους ασθενείς κι όχι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...

Η εντολή που τους αξίζει

«Χρειαζόμαστε ισχυρή λαϊκή εντολή για να δώσουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος», είπε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, μετά την εξαγγελία των εκλογών. Επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να επιθυμούν ούτε τις «αλλαγές» και τις «μεταρρυθμίσεις» που ξεκίνησε και προτίθεται να συνεχίσει η κυβέρνηση ζητώντας, μάλιστα, και την «ισχυρή» συναίνεση του λαού, ούτε, πολύ περισσότερο, «νέα ταχύτητα», στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ας δώσει και στα δύο κόμματα την εντολή που τους αξίζει... Ας τους κόψει τα φτερά, ψηφίζοντας τώρα ΚΚΕ.

Δαγκωτό ΚΚΕ

Εδώ και εφτά μήνες το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές, αλλά η ΝΔ απαντούσε πως η κυβέρνηση δεν παίζει με τους θεσμούς. Τώρα που η ΝΔ προσεγγίζει τους θεσμούς ...διαφορετικά, στο ΠΑΣΟΚ διατείνονται ότι πάμε σε εκλογές εξπρές, ώστε να γλιτώσει η ΝΔ από τη βάσανο του προεκλογικού διαλόγου. Λένε ακόμα ότι έτσι η ΝΔ προσπαθεί να απαλλαγεί από την υποχρέωση να υλοποιήσει τις «παροχές» που εξαγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα, «παροχές»-δούρειος ίππος για ξεγέλασμα ώστε να περάσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το πόρισμα Ζορμπά, για την υπόθεση του τζόγου με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την άνευ ουσίας αντιπαράθεσή τους, τσακώνονται για πράγματα που είναι εντελώς αδιάφορα για το λαό. Οι ...διαδικαστικού τύπου ενστάσεις που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ και οι παρόμοιου τύπου απαντήσεις που δίνει η ΝΔ, είναι το πρόσχημα και η σανίδα σωτηρίας που χρειάζονται και οι δυο τους για να μην απαντήσουν σε καίρια και ζωτικής σημασίας ερωτήματα, που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα.

Ο χρόνος των τεσσάρων βδομάδων μέχρι τις εκλογές φτάνει και παραφτάνει για να απαντήσουν - και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - στα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι και πώς σκοπεύουν να τα χειριστούν μετά τις εκλογές. Ο χρόνος είναι υπεραρκετός για να φωτίσουν τις πλευρές των προγραμμάτων τους για τα λαϊκά εισοδήματα, τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, την πολιτική τους για τη γη και τις καταπατήσεις, τις θέσεις τους για τις πυρκαγιές, τις ελεύθερες παραλίες, κ.ο.κ. Ο χρόνος τούς φτάνει - πέρα από τα προσχηματικά περί του πορίσματος Ζορμπά - και για να πούνε «όχι» σε κάθε ιδέα τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πρόβλημα χρόνου. Αλλο είναι το πρόβλημά τους. Το πώς, κινούμενοι από κοινού στην πολιτική γραμμή της εξυπηρέτησης των αξιώσεων της πλουτοκρατίας, θα κρατήσουν, ειδικά τώρα πριν τις εκλογές, κλειστά τα χαρτιά τους. Τρέμουν μπροστά στην ιδέα ότι μπορεί να γίνουν γνωστά τα σχέδιά τους για αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Αποφεύγουν να μιλήσουν για την ανάγκη ενίσχυσης των λαϊκών εισοδημάτων συνολικά και αφήνουν τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τις ψευτοπαροχές πτωχοκομείου. Κρύβουν από τον κόσμο ότι τα ψίχουλα αυτά, μαζί με την περιβόητη εθνική σύνταξη πείνας και το κατώτατο εισόδημα ελεημοσύνης, είναι το δόλωμα για να περάσουν τα ακόμα πιο αντιδραστικά σχέδια που έχουν στα σκαριά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικές που αφορούν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι δεδομένες: `Η θα είναι πολιτικές που θα επιδιώκουν τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων και του λαού, ή θα πρόκειται για πολιτικές που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Δεδομένη είναι και η ρότα των δύο πόλων του δικομματισμού ως θεραπαινίδων της οικονομικής ολιγαρχίας, περιφρονώντας, τσαλαπατώντας και ακυρώνοντας κάθε ιδέα για ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Υπ' αυτή την έννοια, δεδομένη θα πρέπει να είναι και η στάση των εργαζομένων στην κάλπη του Σεπτέμβρη: Για να προλάβουμε αυτά που μας επιφυλάσσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δαγκωτό ΚΚΕ.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Αποκρυπτογράφηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ θα χρειαστούμε οπωσδήποτε για τις εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη: Την αστυνομική μας ταυτότητα και μια αναπτυγμένη ικανότητα ... αποκρυπτογράφησης. Την πρώτη για να ψηφίσουμε και τη δεύτερη για να καταλάβουμε τι λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ζητάνε την ψήφο μας.

Πάρτε, για παράδειγμα, το διάγγελμα του πρωθυπουργού -ο οποίος προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι δεν κήρυξε τις εκλογές για λόγους κομματικού συμφέροντος αλλά γιατί το ...έχει ανάγκη η οικονομία.

Αυτός ζητά ψήφους για να φτιάξει - όπως λέει - «ένα στέρεο κοινωνικό κράτος για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»! Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Γιατί με την πρώτη δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτε.

Προφανώς με τη λέξη «στέρεο» μιλάνε για ένα πιο ανταποδοτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή για μικρότερες συντάξεις και μεγαλύτερες εισφορές όπως και όρια ηλικίας. Τα περί «μεγαλύτερης ανάγκης» τι άλλο μπορεί να σημαίνουν από το να παίρνουμε χρήματα από το ένα Ταμείο για να μπαλώσουμε τρύπες κάποιου άλλου...

Οσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτός μας είπε ότι θέλει «ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος»! Και φυσικά η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει ωραιότατα και στις δικές του εξαγγελίες.

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΙΠΟΤΕ δε φέρνει τόσο πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των πολιτικών και των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την προκήρυξη των εκλογών.

Ολοι ευχαριστημένοι, ουδείς αιφνιδιασμένος, ανήσυχος ή αγχωμένος. Το περίμεναν και είναι άπαντες έτοιμοι για «τη μεγάλη νίκη».

Βλέπετε, αυτές είναι οι σαφέστατες οδηγίες των συμβούλων επικοινωνίας. Τους ζητούν να κυκλοφορούν λες και βρήκαν στην αυλή τους πετρέλαιο λίγα λεπτά πριν κερδίσουν το ΛΟΤΤΟ.

Κι όσοι χωρέσουν στα τηλε-παράθυρα, χώρεσαν...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν κρύβουν τις προθέσεις τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε, όμως, ισχυρή λαϊκή εντολή για να δώσουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος». Επίσης ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Κοιτάξτε, ο κύβος ερρίφθη. Δεν απομένουν παρά λίγες εβδομάδες για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση ενός μεταρρυθμιστικού έργου, που ξεκίνησε, αφού προηγήθηκε - γιατί αυτή ήταν η πρώτη ανάγκη και υποχρέωσή μας - ένα γενικότερο νοικοκύρεμα αυτών που βρήκαμε. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά μπροστά, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη ωριμότητα, έτοιμοι και δυνατοί». Εδώ είναι που βρίσκεται και ο κόμπος. Δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, έτσι που «πιο ισχυροί» και με «νέα ταχύτητα» να εφαρμόσουν πολιτική ενάντιά του. Πολιτική, που ήδη την έζησε ο ελληνικός λαός και υπάρχει αρκετή πλέον πείρα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή της, τόσο από τη ΝΔ, όσο και προηγούμενα από το ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που ομολογούν πως θέλουν να δρομολογήσουν αφορούν την αύξηση των ορίων ηλικίας στο Ασφαλιστικό, τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, το βάθεμα των ιδιωτικοποιήσεων σε Υγεία, Παιδεία, την ακόμα πιο ασύδοτη ληστεία των ορεινών όγκων και ολόκληρου του φυσικού πλούτου της χώρας. Σε όλα αυτά θέλουν την «επιτάχυνση» και ζητούν και τη λαϊκή ψήφο από πάνω. Μαυρίστε τους!!!

Αυξήσεις - «φωτιά»

Αυξήσεις - «φωτιά» αναμένονται από τον προσεχή Σεπτέμβρη στα βασικά καταναλωτικά είδη διατροφής, αφού, σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους που έστειλαν πλέον των 40 βιομηχανιών τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις αγγίζουν ακόμη και το 14% σε τουλάχιστον 500 βασικά αγαθά. Ετσι η λαϊκή οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει, για τα τυροκομικά ακριβότερες τιμές από 8% έως 14%, για τα ζυμαρικά από 5% έως 10% και για τα γαλακτοκομικά από 3% έως 7%, ενώ αυξήσεις προβλέπονται και για το μέλι, της τάξης του 7%, αλλά και για το ρύζι κατά 4,5%. Και όλα αυτά την ώρα που οι Ελληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους χρόνο με το χρόνο να μειώνεται, καθώς οι τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους στους χονδρεμπόρους συρρικνώνονται, την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής αυξάνεται διαρκώς. Κατά τ' άλλα, σκοπός της νέας ΚΑΠ, σύμφωνα με τους εμπνευστές της και τους εγχώριους υποστηρικτές της, ήταν να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα και να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων διατροφής για τους καταναλωτές...

Η «οικολογία» του ιμπεριαλισμού...

Τη μεγαλύτερη σοδειά καλαμποκιού στην ιστορία των ΗΠΑ, ετοιμάζονται να συγκομίσουν φέτος οι Αμερικανοί αγρότες, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για την παραγωγή βιοκαυσίμων, η οποία αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτήν τη στιγμή ετοιμάζονται 76 νέα εργοστάσια βιοκαυσίμων, τα περισσότερα των οποίων θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις αρχές του 2009. Η «στροφή» αυτή των ΗΠΑ, προς τη λεγόμενη «πράσινη ενέργεια», έχει προκαλέσει «έκρηξη» στις τιμές των δημητριακών στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στις τιμές των προϊόντων διατροφής σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΕΕ - και ακολούθως και η χώρα μας, η οποία ήδη βρίσκεται σε φάση μετατροπής των εργοστασίων ζάχαρης, σε εργοστάσια βιοαιθανόλης - «τρέχει» να προφτάσει τις ΗΠΑ στην... «οικολογική» τους κούρσα, έχοντας εντάξει το σύνολο των δημητριακών στα «ενεργειακά φυτά», με αποτέλεσμα η τιμή τους φέτος σε σχέση με πέρυσι, να έχει αυξηθεί έως και 50%...

... συνειδητή γενοκτονία των λαών

Η πρόσφατη αύξηση του ψωμιού που ανακοίνωσαν οι αλευροβιομήχανοι, πριν από λίγες μέρες, αποτελεί απλώς την έναρξη των αυξήσεων που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως στο κρέας, στα πουλερικά, στα γαλακτωκομικά είδη, συνέπεια της μεγάλης αύξησης των τιμών που προκλήθηκε και στις ζωοτροφές. Και όταν αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει ήδη και τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια, στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οταν ο Φιντέλ Κάστρο, τον προηγούμενο Απρίλη, έκανε λόγο για «διεθνοποίηση της γενοκτονίας» μιλώντας για δισεκατομμύρια θύματα από πείνα και δίψα, εξαιτίας της νέας ενεργειακής, δήθεν οικολογικής, πολιτικής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν ότι οι αρνητικές συνέπειες που προέβλεψε, θα έκαναν τόσο σύντομα και σε παγκόσμιο επίπεδο, την εμφάνισή τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της ψήφου

Η ημερομηνία των εκλογών «κλείδωσε». Σε λιγότερο από ένα μήνα η κάλπη ανοίγει και έως τότε οφείλουμε όλοι μας, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη συλλογική προσπάθεια για αποδυνάμωση του δικομματισμού και εκλογική ισχυροποίηση του Κόμματός μας. Από τώρα έως την κάλπη χρειάζεται να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυταπάρνηση. Παντού, όπου κι αν βρισκόμαστε. Σε κάθε τόπο και χώρο να γίνει ο καθένας από μας φορέας της πολιτικής πρότασης του Κόμματός μας. Οι δυνατότητές μας είναι πολλές. Πρέπει να τις αξιοποιήσουμε μία προς μία. Πατώντας στη δουλιά όλου του προηγούμενου διαστήματος. Στοχεύοντας στη μετατροπή της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής σε συνειδητή επιλογή ενίσχυσης του ΚΚΕ και στην κάλπη.

Τα αντιλαϊκά έργα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορούν και πρέπει να γίνουν εργαλεία στα χέρια μας για να φέρουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους σε θέση να εξαγάγουν πολύτιμα συμπεράσματα για την επιλογή τους την ώρα της κάλπης. Η ίδια η εμπειρία τους άλλωστε βοηθά να συμβεί κάτι τέτοιο. Αποδεικνύει ότι ο δικομματισμός δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει, που πρέπει να αλλάξει, είναι η δική τους πολιτική επιλογή. Είκοσι χρόνια τώρα ο λαός μετράει διαρκώς νέα προβλήματα να φορτώνονται στην πλάτη του. Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλασσόμενα στην κυβερνητική καρέκλα, καθήλωσαν το λαϊκό εισόδημα, εξάπλωσαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανέτρεψαν ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεκλήρισαν αγρότες, οδήγησαν χιλιάδες ΕΒΕ στο λουκέτο. Εμπορευματοποίησαν την Παιδεία, την Υγεία - Πρόνοια. Συμμετείχαν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ακόμα και με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.

Κοινή η στρατηγική τους και για το αύριο, για τη διαιώνιση της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Το αποδεικνύουν οι ανούσιοι καυγάδες τους μακριά από τις ανάγκες της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Καμία αντιπαράθεση στα κρίσιμα, γιατί εκεί η ταύτισή τους είναι εκκωφαντική, γιατί και οι δύο ορκίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο, στην κερδοφορία και στην ανταγωνιστικότητά του. Κι αυτό σημαίνει νέα βάρη στο λαό. Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Νέα μέτρα για παραπέρα χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και Υγείας.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως αυτό καθαρά προσδιορίζεται μέσα από τη διακηρυγμένη προσήλωσή τους στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, είναι όπλο στα χέρια μας να δώσουμε την εκλογική μάχη με αποτελεσματικότητα. Γι' αυτό και η αποδυνάμωσή τους με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ένα προληπτικό χτύπημα ενάντια σ' αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα για μετά τις εκλογές. Θα δυναμώσει την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Θα συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για τη φιλολαϊκή διέξοδο. Ρεαλιστικό για το λαό είναι η πολιτική που ικανοποιεί τα δικά του συμφέροντα. Στις μέρες που απομένουν να υπερνικήσουμε δυσκολίες και εμπόδια με την αναντικατάστατη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, με συσκέψεις, συζητήσεις, όπου να καταθέσουμε τον πλούτο των θέσεων και προτάσεων του Κόμματός μας. Να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να είναι μια καλύτερη μέρα για το λαό, να έχει γίνει ένα βήμα μπροστά προς όφελος των συμφερόντων του, με ανίσχυρο, φοβισμένο δικομματισμό και ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στους αυριανούς λαϊκούς αγώνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ