Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκρυπτογράφηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ θα χρειαστούμε οπωσδήποτε για τις εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη: Την αστυνομική μας ταυτότητα και μια αναπτυγμένη ικανότητα ... αποκρυπτογράφησης. Την πρώτη για να ψηφίσουμε και τη δεύτερη για να καταλάβουμε τι λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ζητάνε την ψήφο μας.

Πάρτε, για παράδειγμα, το διάγγελμα του πρωθυπουργού -ο οποίος προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι δεν κήρυξε τις εκλογές για λόγους κομματικού συμφέροντος αλλά γιατί το ...έχει ανάγκη η οικονομία.

Αυτός ζητά ψήφους για να φτιάξει - όπως λέει - «ένα στέρεο κοινωνικό κράτος για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»! Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Γιατί με την πρώτη δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτε.

Προφανώς με τη λέξη «στέρεο» μιλάνε για ένα πιο ανταποδοτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή για μικρότερες συντάξεις και μεγαλύτερες εισφορές όπως και όρια ηλικίας. Τα περί «μεγαλύτερης ανάγκης» τι άλλο μπορεί να σημαίνουν από το να παίρνουμε χρήματα από το ένα Ταμείο για να μπαλώσουμε τρύπες κάποιου άλλου...

Οσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτός μας είπε ότι θέλει «ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος»! Και φυσικά η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει ωραιότατα και στις δικές του εξαγγελίες.

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΙΠΟΤΕ δε φέρνει τόσο πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των πολιτικών και των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την προκήρυξη των εκλογών.

Ολοι ευχαριστημένοι, ουδείς αιφνιδιασμένος, ανήσυχος ή αγχωμένος. Το περίμεναν και είναι άπαντες έτοιμοι για «τη μεγάλη νίκη».

Βλέπετε, αυτές είναι οι σαφέστατες οδηγίες των συμβούλων επικοινωνίας. Τους ζητούν να κυκλοφορούν λες και βρήκαν στην αυλή τους πετρέλαιο λίγα λεπτά πριν κερδίσουν το ΛΟΤΤΟ.

Κι όσοι χωρέσουν στα τηλε-παράθυρα, χώρεσαν...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ