Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες

Οι δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό

Στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες και παράλληλα να ενισχυθεί το ΚΚΕ, ώστε να γίνει ένα βήμα σταθερό και υπολογίσιμο, για να αρχίζει να αλλάζει κάτι στη ζωή των εργαζομένων, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις χτεσινές της δηλώσεις, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να γράψουν μια νέα σελίδα, να κάνουν ένα ξεκίνημα για να ανατραπούν τα χειρότερα που έρχονται και να αποσπαστούν ορισμένες απολύτως αναγκαίες κατακτήσεις. Εθεσε ως κριτήριο ψήφου την εικοσαετή αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, αλλά και τα μέτρα που ετοιμάζει για το μέλλον.

«Μια νέα σελίδα μπορεί και πρέπει να γραφτεί στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη, ένα ξεκίνημα για να ανατραπούν τα χειρότερα που έρχονται, να αποσπαστούν ορισμένες απολύτως αναγκαίες κατακτήσεις, να γίνει ένα νέο βήμα προς τη νίκη του λαού στην πορεία», υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ρεαλιστικό και δυνατό, σύγχρονο και ανανεωτικό είναι αυτό που συμφέρει τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, αυτό που πλήττει τη δύναμη των μονοπωλίων, γενικότερα του κεφαλαίου, τις νεοταξικές ιμπεριαλιστικές επιλογές».

Τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα ελλείμματα και τα χρέη, ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η πλουτοκρατία και η πολιτική των κυβερνήσεων που την υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε τίποτε, αντίθετα τους οφείλουν τα πάντα. Δεν πρέπει να δεχτούν καμία θυσία, ούτε το επικίνδυνο σύνθημα της εθνικής ομοψυχίας απέναντι στην ταξική πολιτική, πολύ περισσότερο να γίνονται αντικείμενο υποσχέσεων πτωχοκομείου και κρατικής και επιχειρηματικής "φιλανθρωπίας"».

Αδύναμη κυβέρνηση - αδύναμη αντιπολίτευση

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «η συζήτηση για το χρόνο των εκλογών, ή για τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται για την πρόωρη προκήρυξή τους δεν έχει καμία αξία αφού τριάντα χρόνια τώρα οι εκλογές κατά κανόνα ζητούνται να γίνουν και γίνονται νωρίτερα, είναι μια μανούβρα των αστικών πολιτικών δυνάμεων για να ξεπερνάνε τις δικές τους δυσκολίες, για να διατηρούν την ικανότητα εγκλωβισμού και χειραγώγησης των εργαζόμενων.

Στις 16 Σεπτέμβρη, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ,να ανοίξουν μια νέα σελίδα δυνατοτήτων και ευκαιριών, να σπάσουν τα δεσμά που τους έχουν επιβάλει τα δύο αυτά κόμματα ως κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση. Στις εκλογές αυτές πρέπει να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες και οι δύο μαζί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στο λαό να υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση με απώλειες, μια αδύναμη αντιπολίτευση με απώλειες επίσης, να μην αισθάνονται ότι έχουν το λαό στην τσέπη».

Η ψήφος στο ΚΚΕ περικλείει διπλή δυναμική

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Αυτοί οι δύο δεν αλλάζουν, θα γίνουν χειρότεροι αν συνολικά διατηρήσουν υψηλά ποσοστά. Η λαϊκή συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει. Και οι δύο έδωσαν και δίνουν παροχές στο κεφάλαιο τοις μετρητοίς και προσβλητικά ψίχουλα επί πιστώσει στο λαό και σε βάθος χρόνου. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν πήραν ούτε ένα μέτρο που να ζημίωσε το κεφάλαιο».

Υπογράμμισε ότι «όταν οι εργαζόμενοι δείξουν το μπόι τους, τότε θα δουν ότι ο αντίπαλος δεν είναι πανίσχυρος.Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ περικλείει διπλή και τριπλή δυναμική, είναι ένα βήμα σταθερό και υπολογίσιμο για να αρχίζει να αλλάζει κάτι στη ζωή των εργαζομένων. Είναι ο καλύτερος, ο πρακτικός και ο χρήσιμος τρόπος σήμερα για να εκφραστεί όλη η κλίμακα της λαϊκής σκέψης, από τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και διαμαρτυρία, ως την επιλογή για αντίσταση και ρήξη, με προοπτική την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.Είναι χρήσιμη και γι' αυτούς που έχουν και διαφωνίες με το ΚΚΕ, γνωρίζουν όμως τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την πείρα και την ειλικρίνειά του».

Καταδίκη της εικοσαετούς πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οπως επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, «κριτήριο ψήφου αποτελεί η καταδίκη της εικοσαετούς πολιτικής:

  • Της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανεργίας, της ευκαιριακής μερικής απασχόλησης.
  • Των μισθών και συντάξεων πείνας που στην ουσία μεταβάλλονται όλο και πιο πολύ σε μικρά επιδόματα.
  • Της ιδιωτικοποίησης των δασών και των ελεύθερων χώρων, των ΔΕΚΟ, των λιμανιών και των αεροδρομίων, των ακτών και των ορεινών όγκων.
  • Της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών.
  • Της περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, της αυξανόμενης κρατικής καταστολής και βίας, της συγκρότησης νέων κρατικών και ιδιωτικών μηχανισμών βίας, εκφοβισμού και προβοκάτσιας.
  • Των εκχωρήσεων των κοινωνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων στη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, στην αλλαγή των συνόρων στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στη θεσμοθετημένη αλλαγή του αμυντικού δόγματος σε νεοταξικό επιθετικό, με μισθοφορικό στρατό».
Να προλάβουμε αυτό που έρχεται

Τέλος, υπογράμμισε πως «κριτήριο ψήφου είναι να προλάβουμε αυτό που έρχεται και υπάρχει στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχουν δεσμευτεί να τα κάνουν:

  • Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων στο επίπεδο των επιδομάτων.
  • Η εθνική σύνταξη και το κατώτατο εισόδημα είναι δόλωμα.
  • Ο νέος "Καποδίστριας" που αποτελεί θανάσιμο πλήγμα σε βάρος των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπου το κράτος και η εργοδοσία θα αποσύρουν υποχρεώσεις τους.
  • Παραπέρα ιδιωτικοποίηση των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας.
  • Νέα αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση.
  • Νέες εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, νέα συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και στον πόλεμο, στους εκβιασμούς σε βάρος των λαών, σε μια περίοδο που θέματα, Κυπριακό, Αιγαίο, κατάσταση στα Βαλκάνια, περικλείουν νέες απειλές.
  • Στο επίκεντρο, επίσης, της ψήφου πρέπει να είναι τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών. Αναμφισβήτητα του περιβάλλοντος. Ολη η γκάμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορά την ατομική, τη συλλογική ζωή, τη λαϊκή οικογένεια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ