Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κομμουνιστές στο πόδι

Μαζικές εξορμήσεις χτες σε πολλές περιοχές της χώρας

Αμ' έπος αμ' έργον. Με το που όρισε η κυβέρνηση τις εκλογές, οι κομμουνιστές βρέθηκαν έτοιμοι και ξεκίνησαν την καλή και ωραία δουλιά. Σε πολλές περιοχές της χώρας ξεδιπλώθηκαν χτες ατομικές αλλά και μαζικές πολιτικές δραστηριότητες, δείχνοντας το βαθμό ετοιμότητάς τους αλλά και τη διάθεσή τους να μην αφήσουν ούτε λεπτό να χαθεί στη δύσκολη μάχη προς την κάλπη που, πλέον, μπήκε στην τελική ευθεία.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Πανεξόρμηση με το εκλογικό υλικό του Κόμματος πραγματοποιούν από χτες οι κομματικές οργανώσεις σε μια σειρά περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Από την επόμενη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης των εκλογών, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες μπήκαν δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα με εξορμήσεις σε συνοικίες των αστικών κέντρων, σε χωριά, σε αγορές. Συνεχίζουν σήμερα Σάββατο το πλατύ άνοιγμα στον εργαζόμενο λαό, ενώ αύριο θα το συνδυάσουν και με πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Από Δευτέρα, στο καθημερινό πρόγραμμα εντάσσονται και οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς.

Οι κομματικές δυνάμεις σηματοδότησαν έτσι την ετοιμότητά τους να μπουν στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης που για τους κομμουνιστές ξεκίνησε επίσημα από τις αρχές του Ιούνη. Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από χτες, οι κομμουνιστές καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να δείξουν τη δύναμή τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Στην Αττική

Από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Ανω Λιόσια και το Μενίδι αλλά και από τον Ωρωπό, το Κάλαμο, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Παλλήνη, Κορωπί, Κερατέα μέχρι και το Λαύριο στα ανατολικά οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική δεν έχασαν στιγμή. Αποφασιστικά και με ορμή μέλη αλλά και φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή της Αττικής χτες το απόγευμα εξόρμησαν μαζικά στις πλατείες και τις γειτονιές πολλών πόλεων μετά και την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών. Με την ανακοίνωση του ΚΚΕ στο χέρι, κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να κάνουν βήμα για να αλλάξει η ζωή τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να απεμπλακούν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την πολιτική τους που εδώ και χρόνια το μόνο που τους δίνει είναι λιτότητα, ακρίβεια, ανεργία. Κάλεσμα που απηύθυναν έτσι κι αλλιώς όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση όλες τις επόμενες μέρες σε όλη την περιφέρεια της Αττικής. Και το έδειξαν έμπρακτα και με τις χτεσινές πρώτες μαζικές εξορμήσεις στον εργατόκοσμο και το λαό της περιοχής. Θα δώσουν τη μάχη των εκλογών για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ που σημαίνει και ταυτόχρονη δύναμη στο λαό.

Στις Κυκλάδες

Μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στα νησιά των Κυκλάδων.

-- Στην Νάξο, κλιμάκια των ΚΟ θα περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά του νησιού και στην πόλη με επικεφαλής την Ευδοξία Ψαρά υποψήφια βουλευτίνα του κόμματος στο νομό.

-- Στην Τήνο, κλιμάκιο της ΚΟ θα εξορμήσει σε όλα τα χωριά του νησιού με επικεφαλής τον Μάκη Πρωτόπαπα, υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στο νομό.

-- Εξορμήσεις στα χωριά της Σαντορίνης θα κάνει κλιμάκιο της ΚΟ του Κόμματος εκεί με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σιγάλα υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στο νομό.

-- Στα χωριά της Σύρου και στην Ερμούπολη θα περιοδεύσουν κλιμάκια του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δεναξά, Γραμματέα της ΝΕ Κυκλάδων.

Εξορμήσεις θα γίνουν επίσης από κλιμάκια των ΚΟ και σε όλα τα χωριά της Σερίφου και της Μήλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ