Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της ψήφου

Η ημερομηνία των εκλογών «κλείδωσε». Σε λιγότερο από ένα μήνα η κάλπη ανοίγει και έως τότε οφείλουμε όλοι μας, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη συλλογική προσπάθεια για αποδυνάμωση του δικομματισμού και εκλογική ισχυροποίηση του Κόμματός μας. Από τώρα έως την κάλπη χρειάζεται να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυταπάρνηση. Παντού, όπου κι αν βρισκόμαστε. Σε κάθε τόπο και χώρο να γίνει ο καθένας από μας φορέας της πολιτικής πρότασης του Κόμματός μας. Οι δυνατότητές μας είναι πολλές. Πρέπει να τις αξιοποιήσουμε μία προς μία. Πατώντας στη δουλιά όλου του προηγούμενου διαστήματος. Στοχεύοντας στη μετατροπή της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής σε συνειδητή επιλογή ενίσχυσης του ΚΚΕ και στην κάλπη.

Τα αντιλαϊκά έργα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορούν και πρέπει να γίνουν εργαλεία στα χέρια μας για να φέρουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους σε θέση να εξαγάγουν πολύτιμα συμπεράσματα για την επιλογή τους την ώρα της κάλπης. Η ίδια η εμπειρία τους άλλωστε βοηθά να συμβεί κάτι τέτοιο. Αποδεικνύει ότι ο δικομματισμός δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει, που πρέπει να αλλάξει, είναι η δική τους πολιτική επιλογή. Είκοσι χρόνια τώρα ο λαός μετράει διαρκώς νέα προβλήματα να φορτώνονται στην πλάτη του. Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλασσόμενα στην κυβερνητική καρέκλα, καθήλωσαν το λαϊκό εισόδημα, εξάπλωσαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανέτρεψαν ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεκλήρισαν αγρότες, οδήγησαν χιλιάδες ΕΒΕ στο λουκέτο. Εμπορευματοποίησαν την Παιδεία, την Υγεία - Πρόνοια. Συμμετείχαν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ακόμα και με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.

Κοινή η στρατηγική τους και για το αύριο, για τη διαιώνιση της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Το αποδεικνύουν οι ανούσιοι καυγάδες τους μακριά από τις ανάγκες της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Καμία αντιπαράθεση στα κρίσιμα, γιατί εκεί η ταύτισή τους είναι εκκωφαντική, γιατί και οι δύο ορκίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο, στην κερδοφορία και στην ανταγωνιστικότητά του. Κι αυτό σημαίνει νέα βάρη στο λαό. Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Νέα μέτρα για παραπέρα χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και Υγείας.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως αυτό καθαρά προσδιορίζεται μέσα από τη διακηρυγμένη προσήλωσή τους στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, είναι όπλο στα χέρια μας να δώσουμε την εκλογική μάχη με αποτελεσματικότητα. Γι' αυτό και η αποδυνάμωσή τους με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ένα προληπτικό χτύπημα ενάντια σ' αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα για μετά τις εκλογές. Θα δυναμώσει την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Θα συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για τη φιλολαϊκή διέξοδο. Ρεαλιστικό για το λαό είναι η πολιτική που ικανοποιεί τα δικά του συμφέροντα. Στις μέρες που απομένουν να υπερνικήσουμε δυσκολίες και εμπόδια με την αναντικατάστατη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, με συσκέψεις, συζητήσεις, όπου να καταθέσουμε τον πλούτο των θέσεων και προτάσεων του Κόμματός μας. Να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να είναι μια καλύτερη μέρα για το λαό, να έχει γίνει ένα βήμα μπροστά προς όφελος των συμφερόντων του, με ανίσχυρο, φοβισμένο δικομματισμό και ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στους αυριανούς λαϊκούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ