Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μπορείς και χωρίς βεζίρηδες

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
Να, λοιπόν, που έγινες και πάλι «κυρίαρχος λαός»!

Εσύ κι ο Λάτσης μαζί, ένας λαός και μάλιστα κυρίαρχος για ένα ολόκληρο μήνα. Ποιος τη χάρη σου.

Κι αφού είσαι ένας λαός, λογικό να αντιμετωπίζεις και τις εθνικές συμφορές, όπως την καμένη γη, με εθνική ομοψυχία.

Δε σου μυρίζει λίγο φάκα αυτό το τυρί;

Πάντα αυτοί που θέλουν να γίνουν βεζίρης στη θέση του βεζίρη, πριν καν διεκδικήσουν την ψήφο σου, μιλάνε για την καμένη γη που θα παραλάβουν. Για να μπορούν μετά να απαντούν στα αιτήματά σου δείχνοντας άδειο το ταμείο.

Στα ανάλογα κιλά τους κι αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν ως βεζίρηδες στο σβέρκο σου, σε υμνούν για τις θυσίες που έκανες και σου ζητούν να συνεχίσεις έτσι, βέβαιος πως όταν φτάσει η ώρα να δεις τα ραδίκια ανάποδα, τότε ακριβώς είναι που θα περνάς και την πόρτα του παραδείσου, άρα θα πιάσουν τόπο οι θυσίες.

Στο μεταξύ, μέρες που είναι ετοιμάσου: σχολικά είδη, καινούρια παπούτσια, φροντιστήρια, απλήρωτοι λογαριασμοί, νέα αυξημένα επιτόκια για τα δάνεια που τρέχουν. Κι από κοντά το δυστυχισμένο αφεντικό σου που με θλίψη σου ανακοινώνει πως για να 'ναι ανταγωνιστική η επιχείρησή του πρέπει εσύ να περάσεις στο ταμείο ανεργίας.

Αλλά, μην ταράζεσαι.

Για σένα απ' όλα έχει ο μπαξές. Παράδειγμα; Πρόγραμμα «Stage»: φιλάς κατουρημένες ποδιές και μια μέρα αρχίζεις να δουλεύεις ανασφάλιστος για να αποκτήσεις, λέει, εργασιακή εμπειρία. Καταγράφεσαι και σαν νούμερο που μειώνει την ανεργία, συμβάλεις δηλαδή στον εθνικό στόχο. Το καλύτερο; Τέτοιου είδους προγράμματα πλασάρονται και από τους μπλε και από τους πράσινους. Δε χρειάζεται καν να μπεις στο δίλημμα. Απ' όπου και να αγοράσεις έχεις ψωνίσει σβέρκο.

Δε σου κάνει αυτό το σενάριο; Ε, άλλαξέ το!

Για ένα μήνα σε έχουν ανακηρύξει κυρίαρχο λαό. Στο χέρι σου είναι να μην τσιμπήσεις ούτε με τα περί «νέας αλλαγής», ούτε με το κλάμα για «νέα φρέσκια εντολή».

Εχεις έναν πρακτικό και χρήσιμο για σένα τρόπο να δείξεις πως γνωρίζεις ότι το αμπέλι που κάηκε στην Αιγιάλεια, το σπίτι του φουκαρά που κάηκε στον Αγιο Σύλλα της Ν.Πεντελης, με τη βίλα που καπνίστηκε στην Πολιτεία, είναι διαφορετικής τάξης προβλήματα, άρα απαιτούν και άλλη λύση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα για να στηθούν παντού αγωνιστικοί πυρήνες (2010-11-18 00:00:00.0)
Στο 'πα και στο ξαναλέω... (2008-01-18 00:00:00.0)
Επένδυσε στο δικό σου μέλλον (2007-08-04 00:00:00.0)
Το αντικείμενο του πόθου τους! (2003-12-28 00:00:00.0)
Ο ...δεσμικός επενδύτης (2001-03-03 00:00:00.0)
Σε σένα, που μιλώ... (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ