ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Βερμπαλισμοί και φανφάρες

Με βερμπαλισμούς, όπως, «ζούμε ένα τέλος εποχής», «έχει ηττηθεί το ιδεολόγημα των μεταρρυθμίσεων» και καταρρέει το «οικονομικό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού» (;!), ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, προανήγγειλε από το βήμα της ΚΠΕ του κόμματός του χτες βράδυ «το πέρασμα σε μια νέα ιστορική φάση»!

Επικαλούμενος κάποιες ανύπαρκτες μάχες που δήθεν ο ΣΥΝ έδωσε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και την ανύπαρκτη αντίθεση στους «μονόδρομους», παρότι στον ευρωενωσιακό μονόδρομο ορκίζεται ως σήμερα, έφτασε να ισχυριστεί πως το κόμμα του τώρα δικαιώνεται!

Ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε στα περί κυβέρνησης - ναυαγίου, ενώ, όπως ανέφερε, το κόμμα του θα συνεχίζει να λέει την αλήθεια στο λαό για το ΠΑΣΟΚ κι ας αντιδράει αυτό. Δε γνωρίζουμε, βέβαια, γιατί το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει στην «αλήθεια» που ξεστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα ότι αυτό έχει δήθεν μετατοπιστεί στα αριστερά της πολιτικής ζωής του τόπου. Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε ότι το καράβι του δικομματισμού μπάζει νερά και προεξόφλησε ότι θα αποτύχουν οι προσπάθειες αναστήλωσής του. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε σε κάποιο «σχέδιο για μια κυβέρνηση της αριστεράς», παρότι τίποτε σχετικό με σχέδιο δεν είχε προαναφέρει.

Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ κατέθεσε στην ΚΠΕ κείμενο, στο οποίο κάνει λόγο για «αλλαγή πορείας της χώρας με ένα ρεαλιστικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» και για «να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Καλεί το ΣΥΝ να στραφεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου με περιεχόμενο «διαρθρωτικές αλλαγές», που θα ανοίγουν «δρόμους για τη δημοκρατική και σοσιαλιστική αναγέννηση της χώρας, σε μία ενωμένη κοινωνική, δημοκρατική, φιλειρηνική Ευρώπη». Συμπληρώνει ότι «η προώθηση του στρατηγικού πολιτικού σχεδίου του ΣΥΝ απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων της ευρύτερης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς».

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τις δυνάμεις που θα το εφαρμόσουν η «Ανανεωτική Πτέρυγα» τσουβαλιάζει τους πάντες προκειμένου να μην πει ευθέως αυτό που στην πραγματικότητα θέλει, τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία ωστόσο εκτιμά μη δυνατή προς ώρας καθώς, όπως λέει, αυτό επιμένει σε λαθεμένες επιλογές, ωστόσο καλεί το ΣΥΝ να εργαστεί γι' αυτή την προοπτική. Φροντίζει άλλωστε να ακυρώσει η ίδια την προσχηματική πρόταση για συνεργασία και με το ΚΚΕ, στο οποίο προσάπτουν τα τετριμμένα περί «απομονωτισμού» και «εκτός τόπου και χρόνου ταύτιση όλων των πολιτικών δυνάμεων με το σύστημα».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Σύνθημα» για νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης
  • Η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» και του ΟΣΕ, η συνέχιση της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία, ο «Καποδίστριας 2», ο δραστικός περιορισμός των κοινωνικών δαπανών, στην αιχμή του δόρατος το επόμενο διάστημα
  • Μήνυμα πυγμής και σύγκρουσης με τους αγώνες των εργαζομένων

Το σύνθημα για ένα νέο γύρο σφοδρής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού και σύγκρουσης με τους αγώνες του έδωσε ο Κ. Καραμανλής, προσφέροντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσεις στην πλουτοκρατία ότι παραμένει ο συνεπέστερος και αποτελεσματικότερος διαχειριστής των συμφερόντων της.

Παράλληλα, προχώρησε σε επίδειξη πυγμής προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες, οι οποίοι όμως αντέδρασαν, διεκδικώντας σε αυτή τη φάση το δικαίωμά τους να εκφράζουν τη γνώμη τους και την ύπαρξή τους. Αν και ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με την εσωκομματική υπονόμευση, φτάνοντας στο σημείο να προκαλέσει τους «διαφωνούντες»... να τον ρίξουν από την κυβέρνηση, ωστόσο το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο «προς τα έξω», δείχνοντας αποφασιστικότητα για ταχεία προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και σύγκρουσης με τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν μπόρεσε όμως να αποκρύψει ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αφήνοντας ταυτόχρονα να διαφανεί η παταγώδης αποτυχία της να λύσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο, για παράδειγμα, να πει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, του περιβάλλοντος κ.ο.κ. Ακριβώς γι' αυτό προσπάθησε να σηκώσει κάποιες φθαρμένες πια φιλολαϊκές μάσκες, όπως οι χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για δημιουργία του περιβόητου ταμείου κατά της φτώχειας ή τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, που όμως ούτε και χτες προσδιόρισε σε ποιους και πότε θα δοθεί.

Το βάρος το έριξε στην υπεράσπιση με κάθε τρόπο του μονόδρομου των μεταρρυθμίσεων, επιστρατεύοντας κάθε σαθρό επιχείρημα για να δικαιολογήσει το νομοτελειακό της υλοποίησής τους, όπως η διεθνής οικονομική κρίση ή ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται για να λύσουν τα προβλήματα προς όφελος των πολλών.

Προκειμένου να καταδείξει την αποφασιστικότητά του, παρουσίασε συγκεκριμένα την «ατζέντα» των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

-- «Πρώτη προτεραιότητα» της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» και του ΟΣΕ. Καυχήθηκε για την τόλμη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «ένα άλυτο πρόβλημα πολλών δεκαετιών», επισείοντας τον «μπαμπούλα» των 2,7 εκατ. ευρώ που φορτώνουν κάθε μέρα στους φορολογούμενους, δίχως φυσικά να απαντά ποιος ευθύνεται γι' αυτό. Παράλληλα, συνεχίζεται η «εξυγίανση» των πρώην ΔΕΚΟ με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

-- Συνέχιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει: «Την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου», «την προώθηση νέου νόμου για τη λειτουργική αναβάθμιση του ΙΚΑ», «την καθιέρωση Κάρτας Ασφάλισης και Υγείας», «την προετοιμασία δίκαιης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

-- Συνέχιση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία: «Πέρα από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, προετοιμάζεται τώρα η έναρξη ανοιχτού διαλόγου, για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

-- Δραστικός περιορισμός των κοινωνικών δαπανών και ένταση της λιτότητας. Στο πλαίσιο αυτό «εντάσσονται οι ειδικοί λογαριασμοί στον Προϋπολογισμό», «υποχρεώνονται τα Νοσοκομεία, τα Ταμεία και οι ΟΤΑ να καταρτίζουν προϋπολογισμούς και απολογισμούς» και «συγκροτείται διυπουργική επιτροπή για την εποπτεία και τον έλεγχό τους».

-- Προωθείται ο «Καποδίστριας 2», ενώ καταρτίζεται νόμος που καταργεί στην πράξη τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αφού θα «δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των υπαλλήλων που υπηρετούν με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε θέσεις ευθύνης».

-- Νέα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, «βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας». Ηδη «καταρτίζεται νέος νόμος, που δίνει συνέχεια στην απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους ίδρυσης εταιρειών», «θεσπίζονται σύγχρονα εργαλεία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «προετοιμάζεται σταδιακή απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, με χρονοδιαγράμματα μεταβατικής περιόδου, που αποκλείουν απότομες ανατροπές».

Πυγμή προς τους εργαζόμενους

Μήνυμα πυγμής έστειλε ο Κ. Καραμανλής προς τους αγώνες των εργαζομένων, αναπαράγοντας τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί συντεχνιών που στρέφονται ενάντια σε ολόκληρη την κοινωνία. Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα τελωνεία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. «Αντιδράσεις συνδικάτων, την ώρα που δε θίγονται δικαιώματα εργαζομένων, είναι έξω από κάθε λογική. Απεργιακοί εκβιασμοί ολόκληρης της κοινωνίας, όπως αυτοί των τελωνειακών, δεν πρόκειται να περνούν, σε καμία περίπτωση. Οσοι τους σιγοντάρουν αποδεικνύουν λαϊκισμό, ανευθυνότητα. Αποδεικνύουν ασυνέπεια, αντικοινωνική αντίληψη», ξιφούλκησε.

Αντιδράσεις και από συμφέροντα

Πέρα από την εσωκομματική υπονόμευση, ο Κ. Καραμανλής στράφηκε και προς συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που, μέσω μιας «ατέλειωτης σκανδαλολογίας», «καλλιεργούν κλίμα συνολικής απαξίωσης» και «επισκιάζουν το έργο της κυβέρνησης». «Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση και να ανακόψουν το έργο που προωθούμε. Κάποιοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να εκβιάσουν αποφάσεις», είπε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δε θα τα καταφέρουν». Στο μέτωπο της υπονόμευσης της κυβέρνησης συμπεριέλαβε ακόμα και όσους «εναντιώνονται σε κάθε αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και υποκινούν αντιδράσεις ενάντια στο συλλογικό συμφέρον».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Βατοπεδίου, περίσσεψαν οι κούφιες διακηρύξεις και οι φραστικοί λεονταρισμοί, αλλά στο διά ταύτα επέμενε στη γραμμή του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας στη μονή.

Στο επίκεντρο οι εσωκομματικοί λογαριασμοί

Εντονη ήταν η προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τους «διαφωνούντες» και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να επανασυσπειρώσει την κομματική βάση και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά «το κλίμα έντονης εσωστρέφειας» που δημιουργείται τελευταία μέσα από απόψεις που ξεπερνούν την υποχρέωση συντεταγμένης πορείας και ορισμένες φορές προσλαμβάνουν χαρακτήρα «προσωπικής προβολής και στρατηγικής».

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, έντονη θεατρικότητα και πρώτο πρόσωπο προκάλεσε τους εσωκομματικούς αμφισβητίες να ρίξουν την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια ανοχής του σε επιζήμιες συμπεριφορές. «Δίλημμα δεν έχω κανένα. Οχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Οχι στην υπονόμευση. Οποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια. Ας ανατρέψει, ας ρίξει την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση», ήταν η χαρακτηριστική φράση - πρόκληση του Κ. Καραμανλή.

Αν και, όπως φάνηκε καθαρά από τις ομιλίες τους, οι αμφισβητίες είτε δε διαφωνούν επί της ουσίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής (Μανώλης, Πουπάκης, Μιχαλολιάκος, Πολύδωρας) είτε ασκούν κριτική από πιο φιλελεύθερες θέσεις (Τατούλης), ωστόσο εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ίδια τακτική και το επόμενο διάστημα. Εκφραστής των «υγιών δυνάμεων» του κόμματος επιχείρησε να εμφανιστεί ο Π. Τατούλης, βγαίνοντας από «πιο δεξιά» στην κυβέρνηση, την οποία επέκρινε επειδή «οι μεταρρυθμίσεις αργούν» και για «παντελή απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων». Γι' αυτό ζήτησε άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για να βγει το κυβερνών κόμμα από την κρίση, πρόταση που απορρίφθηκε διά βοής στο τέλος της συνεδρίασης. Προηγουμένως είχε δεχτεί επίθεση από σειρά κομματικών στελεχών και υπουργών, που είχαν ανοίξει μέτωπο γενικότερα στους «διαφωνούντες».

Στη δευτερολογία του ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να βάλει τέλος στην εσωκομματική διαμάχη δηλώνοντας ότι «η εσωστρέφεια τελειώνει εδώ» και στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης. «Εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου», είπε, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του «να προχωρήσει αταλάντευτα στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο».

ΠΑΣΟΚ
Κριτική περί... διαγραμμάτων

Για «αδυναμία» του Κ. Καραμανλή να «λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τα προσωπικά του αδιέξοδα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του» έκανε λόγο χτες το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου να αναφερθεί στις σαφέστατες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κ. Καραμανλής για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και την επιτάχυνση της προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που θα βγάλει τη χώρα από το...«αδιέξοδο», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός γύρισε την «πλάτη στην κοινωνία», μιλώντας σαν να μην υπάρχει κρίση στη χώρα. Χωρίς να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής που προασπίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων... απαρίθμησε τα προβλήματα των εργαζομένων αναφέροντας ότι «κάθε χρόνο μειώνεται το εισόδημα του Ελληνα, υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και υπάρχει τεράστια κρίση θεσμών», προσθέτοντας ότι όλα γίνονται «με ευθύνη της κυβέρνησης».

Ο ίδιος οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση για τη νομή της εξουσίας, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είναι ένα βήμα πριν την έξοδο», επιτέθηκε στον Κ. Καραμανλή που «ανακάλυψε σήμερα τα συμφέροντα και τη σκανδαλολογία», αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει σκανδαλολογία. Υπάρχουν σκάνδαλα» και υποστήριξε: «Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλαγή πορείας. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση».

Μια «νέα κυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ που θα δώσει «λύση» στα λαϊκά προβλήματα. Πάντως χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών, ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν πρόκειται να υποτάξει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό αίσθημα σε οποιαδήποτε επιμέρους συμφέροντα»...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγγραφη απάντηση στον Αμπντουλάχ Γκιουλ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Εγγράφως απαντά η Κυπριακή Δημοκρατία στον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τη βάση της λύσης που προκρίνει η Αγκυρα, κάνοντας λόγο για «συνεταιρισμό δύο ισότιμων κρατών». Η επιστολή που έχει τη μορφή επίσημου εγγράφου των Ηνωμένων Εθνών, υπογράφεται από το μόνιμο αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ ο οποίος και διευκρινίζει ότι «οι προσπάθειες για μια πολιτική διευθέτηση στοχεύουν στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα διζωνικό, δικοινοτικό ομόσπονδο κράτος με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. Η βάση της λύσης, συνεχίζει, συμφωνήθηκε παλαιότερα και πρόσφατα επαναβεβαιώθηκε από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο, επιτρέποντας έτσι την έναρξη πλήρων διαπραγματεύσεων».

Στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, με τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος τη χακτήρισε σημαντική και ζήτησε από την Ουάσιγκτον να «ασκήσει την επιρροή της στην Αγκυρα που κρατά το κλειδί της λύσης».

Σε δείπνο που παρέθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, στους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας τους ενημέρωσε ενδελεχώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, με αποτέλεσμα, όπως είπε και ο ίδιος σε δήλωσή του, να καταλήξουν «σε κοινά συμπεράσματα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεχίσει να στηρίζει τις αρχές τις οποίες έχουν καθορίσει μέχρι τώρα, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί και η λύση του προβλήματος».

Ενα νέο, αλλά τόσο παλιό, κοινωνικό σύστημα...

Κάλεσμα προς τις «δυνάμεις της αγοράς να λειτουργούν προς όφελος των ανθρώπων και όχι το αντίστροφο»(!!) απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα του προεδρείου της «σοσιαλιστικής διεθνούς» που συνεδρίασε χτες στη Νέα Υόρκη, ζητώντας παράλληλα από τις «ελεύθερες αγορές να μην αγνοούν βασικές κοινωνικές αξίες»(!) και «να διέπονται από κανόνες»...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «σοσιαλιστικής διεθνούς» ...δεσμεύτηκε ότι η σοσιαλδημοκρατία θα «εξανθρωπίσει και θα εξημερώσει τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης», δίνοντας την υπόσχεση για: «Ενα νέο οικονομικό σύστημα, που θα εξασφαλίζει τις αξίες τις οποίες ασπάζεται» η παγκόσμια σοσιαλδημοκρατία. Ποιες είναι αυτές; Η «κατανόηση και εκτίμηση των δυνάμεων της αγοράς» με την ταυτόχρονη «ύπαρξη ενός πιο δυνατού δημόσιου τομέα»... Γιατί σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, «δεν είναι σωστό (...) να ανεχτούμε ένα σύστημα που ιδιωτικοποιεί τα κέρδη αλλά κοινωνικοποιεί τις ζημιές».

Μην αναρωτιέστε ποιο είναι το «νέο οικονομικό σύστημα» που προτείνει ο Γ. Παπανδρέου. Για τον καπιταλισμό μιλάει, τον καπιταλισμό υμνεί και στηρίζει. Μόνο που ο δικός του ο «σοσιαλδημοκρατικός» θα έχει ...«ανθρώπινο πρόσωπο»!

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Σάββατο

-- Σύσκεψη με αιχμή τα αγροτικά ζητήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ πραγματοποιεί η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου στο Κανελλάκι, με ομιλητή τον Ν. Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος.

Τη Δευτέρα 29/9

-- Στις 8:30 μμ, στο Ζάρκο Τρικάλων, (καφενείο Δημ. Λανάρα), θα μιλήσει ο Αχ. Κανταρτζής για την κατάσταση στη μικρομεσαία αγροτιά και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 30/9

-- Στις 10 π.μ. τους εργαζόμενους στην «AEGEAN Airlines» (Παιανία) θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χ. Κατσώτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

Την Τετάρτη 1/10

-- Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφτεί, στις 9 π.μ., τη βιομηχανία ξύλου «ΣΕΛΜΑΝ» στη Χαλκίδα και θα συναντηθεί με το ΔΣ του σωματείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ