Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Βερμπαλισμοί και φανφάρες

Με βερμπαλισμούς, όπως, «ζούμε ένα τέλος εποχής», «έχει ηττηθεί το ιδεολόγημα των μεταρρυθμίσεων» και καταρρέει το «οικονομικό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού» (;!), ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, προανήγγειλε από το βήμα της ΚΠΕ του κόμματός του χτες βράδυ «το πέρασμα σε μια νέα ιστορική φάση»!

Επικαλούμενος κάποιες ανύπαρκτες μάχες που δήθεν ο ΣΥΝ έδωσε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και την ανύπαρκτη αντίθεση στους «μονόδρομους», παρότι στον ευρωενωσιακό μονόδρομο ορκίζεται ως σήμερα, έφτασε να ισχυριστεί πως το κόμμα του τώρα δικαιώνεται!

Ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε στα περί κυβέρνησης - ναυαγίου, ενώ, όπως ανέφερε, το κόμμα του θα συνεχίζει να λέει την αλήθεια στο λαό για το ΠΑΣΟΚ κι ας αντιδράει αυτό. Δε γνωρίζουμε, βέβαια, γιατί το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει στην «αλήθεια» που ξεστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα ότι αυτό έχει δήθεν μετατοπιστεί στα αριστερά της πολιτικής ζωής του τόπου. Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε ότι το καράβι του δικομματισμού μπάζει νερά και προεξόφλησε ότι θα αποτύχουν οι προσπάθειες αναστήλωσής του. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε σε κάποιο «σχέδιο για μια κυβέρνηση της αριστεράς», παρότι τίποτε σχετικό με σχέδιο δεν είχε προαναφέρει.

Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ κατέθεσε στην ΚΠΕ κείμενο, στο οποίο κάνει λόγο για «αλλαγή πορείας της χώρας με ένα ρεαλιστικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» και για «να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Καλεί το ΣΥΝ να στραφεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου με περιεχόμενο «διαρθρωτικές αλλαγές», που θα ανοίγουν «δρόμους για τη δημοκρατική και σοσιαλιστική αναγέννηση της χώρας, σε μία ενωμένη κοινωνική, δημοκρατική, φιλειρηνική Ευρώπη». Συμπληρώνει ότι «η προώθηση του στρατηγικού πολιτικού σχεδίου του ΣΥΝ απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων της ευρύτερης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς».

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τις δυνάμεις που θα το εφαρμόσουν η «Ανανεωτική Πτέρυγα» τσουβαλιάζει τους πάντες προκειμένου να μην πει ευθέως αυτό που στην πραγματικότητα θέλει, τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία ωστόσο εκτιμά μη δυνατή προς ώρας καθώς, όπως λέει, αυτό επιμένει σε λαθεμένες επιλογές, ωστόσο καλεί το ΣΥΝ να εργαστεί γι' αυτή την προοπτική. Φροντίζει άλλωστε να ακυρώσει η ίδια την προσχηματική πρόταση για συνεργασία και με το ΚΚΕ, στο οποίο προσάπτουν τα τετριμμένα περί «απομονωτισμού» και «εκτός τόπου και χρόνου ταύτιση όλων των πολιτικών δυνάμεων με το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ