Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης στο Ολυμπιακό χωριό

Ο χώρος που κάνουν μάθημα οι μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Ολυμπιακό Χωριό
Ο χώρος που κάνουν μάθημα οι μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Ολυμπιακό Χωριό
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα προβλήματα σχολικής στέγης στο Ολυμπιακό Χωριό, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οξυμένο πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιρίων αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο Ολυμπιακό Χωριό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο συστεγάζονται σε ένα κτίριο, ενώ τα 4 Δημοτικά Σχολεία στεγάζονται σε 2 κτίρια.

Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι στα Δημοτικά Σχολεία να έχουν τοποθετηθεί 9 κοντέινερ, ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν άλλα 4, για να καλυφθεί η ανάγκη στέγασης των μικρών μαθητών. Κι αυτό με δεδομένο ότι ήδη στα δύο σχολικά κτίρια που στεγάζουν τα δημοτικά σχολεία, χρησιμοποιούνται σαν αίθουσες χώροι που είναι για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς (αίθουσες εκδηλώσεων, βιβλιοθήκες, κοινόχρηστοι χώροι κ.ά.)

Είναι φανερό ότι οι ανάγκες για σχολικά κτίρια στην περιοχή (δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο, παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός) πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και προβλέπεται να γίνει οξύτερο στο άμεσο μέλλον, αφού διακόσιες και πλέον κατοικίες δεν έχουν ακόμα κατοικηθεί.

Είναι προκλητικό για τους κατοίκους, εργαζόμενους και μαθητές του Ολυμπιακού Χωριού, να γνωρίζουν ότι μεγάλες εκτάσεις και κτίρια από την περιοχή τους παραχωρούνται στην Εκκλησία και σε επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ την ίδια στιγμή οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν τη σχολική χρονιά κάτω από τέτοιες συνθήκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη λύση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος στο Ολυμπιακό Χωριό, που αφορά και τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ