Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Υπήρχε σχεδιασμός για τις παραχωρήσεις

Στις ενστάσεις που έχουν προβάλλει στις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου αρχαιολογικές και δασικές υπηρεσίες αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στη Συνέντευξη Τύπου ο Αγγελος Τζέκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΘ και πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Να συμπληρώσω το εξής, γιατί τελευταία είδαμε ότι και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση αρχαιολογικών μνημείων που βρίσκονται μέσα στην περιοχή.

Είναι διάφορες περιοχές και μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η περιοχή της Ουρανούπολης. Και γι' αυτό το ζήτημα το Κόμμα μας, με Ερωτήσεις μέσα στη Βουλή, έφερε και κατέθεσε έγγραφα των αρχαιολογικών περιοχών, όπως της 10ης Εφορίας Χαλκιδικής, που εκεί πραγματικά αναγνώριζε την αρχαιολογική αξία της περιοχής και ότι προστατεύεται και στο πλαίσιο της Ουνέσκο. Και αυτό βέβαια το στοιχείο το πήραμε και από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ουρανούπολης, που παρευρίσκεται σήμερα εδώ, και το καταθέσαμε μέσα στη Βουλή.

Η απάντηση βέβαια που πήραμε από την κυβέρνηση της ΝΔ, συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Πολιτισμού τον κ. Βουλγαράκη, είναι ότι λαθεμένα βάζουν τέτοιο ζήτημα οι βουλευτές του ΚΚΕ και ότι είτε στον ιδιώτη, είτε στο Δημόσιο, η αρχαιολογική προστασία είναι το ίδιο.

Επίσης, υπάρχουν και δασικές υπηρεσίες, εκεί που γνωμάτευαν ότι η περιοχή εκεί είναι δάσος και ότι δεν μπορεί να παρέμβει κανένας. Και εκεί έγινε και ο αποχαρακτηρισμός. Θέλω να πω με αυτό δηλαδή ότι υπήρχε ο σχεδιασμός για τις διάφορες περιοχές. Οπως και ο σχεδιασμός για το Νομό Θεσσαλονίκης, όπου δόθηκαν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου πολλά οικόπεδα, 46 στρέμματα στο σύνολο, και βέβαια σε αυτή τη μεταβίβαση έχει υπογράψει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, δηλαδή ο νομάρχης, στην αρχή είχαν αποδεχτεί και οι δήμαρχοι της περιοχής, που τώρα, μετά από την αντίδραση που υπάρχει, λένε κι αυτοί ότι εξέφρασαν την αντίθεσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ