Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διόδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το ΚΚΕ, στο πλαίσιο των προτάσεών του για τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων από την πλευρά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, έχει προβάλει και το αίτημα της κατάργησης όλων των διοδίων, τα οποία σήμερα έχουν ιδιωτικοποιηθεί και παραδοθεί στους μεγαλοκατασκευαστές. Εχουν μάλιστα αναρτηθεί πανό, στην εθνική οδό, με το συγκεκριμένο σύνθημα, ενώ στο παρελθόν Οργανώσεις του Κόμματος, στο πλαίσιο της μετουσίωσης των λόγων σε έργα, είχαν μπλοκάρει τα διόδια σε διάφορα κομβικά σημεία και προέτρεπαν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα... Ολες αυτές οι κινήσεις είχαν αποσιωπηθεί επιμελώς από τον αστικό Τύπο.

Τις τελευταίες μέρες, και με αφορμή τις νέες ληστρικές αυξήσεις των διοδίων στη διαδρομή - «λαιμητόμο» Κορίνθου - Πατρών, ορισμένα μέσα εμφανίζονται να ξυπνούν από το λήθαργο - δεν υπήρχαν ανάλογες αντιδράσεις στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι - και να μιλούν για ληστρικά διόδια, ενώ υπήρξε εκτενής αναφορά στις δραστηριότητες του ΣΥΝ για το σχετικό θέμα.

Δε θα μιλήσουμε για τη λογική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών που έχουν επιλέξει τα αστικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν - να μην παρουσιάζουν για την ακρίβεια - τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και των άλλων εντός συστήματος κομμάτων. Μας ικανοποιεί, άλλωστε, το γεγονός ότι αιτήματα που πρόβαλλε το ΚΚΕ, τα υιοθετούν, έστω και σιωπηρά και άλλοι... Αυτό, όμως, που προκαλεί αγανάκτηση, είναι η αστική υποκρισία. Στήριξαν και στηρίζουν με νύχια και με δόντια την ...ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αποδέχονται την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο πλέγμα των διεθνών ιμπεριαλιστικών σχέσεων και το διεθνή καταμερισμό εργασίας, και όταν έρχονται αντιμέτωποι με ορισμένες αρνητικές πλευρές των επιλογών αυτών (αθρόες ιδιωτικοποιήσεις) βγάζουν γοερές κραυγές ιερής αγανάκτησης, καταγγέλλοντας τον ...κακό υπουργό και την ...κακή κυβέρνηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Συμπέρασμα; Πάλη για ολική, ριζική ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δε μεταρρυθμίζεται φιλολαϊκά. Ανατρέπεται. Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και παραμύθια της Χαλιμάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο (2014-07-25 00:00:00.0)
Λαϊκή αντεπίθεση κατά της ακρίβειας (2011-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-14 00:00:00.0)
Γύρω γύρω στα ...διόδια πόλης (2007-08-03 00:00:00.0)
Αγώνας κατά του δικομματισμού σημαίνει και αγώνας κατά του κεφαλαίου (2004-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ