ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
Σελ. /28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ` ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Και νέος «μποναμάς» τρισεκατομμυρίων σε επιχειρήσεις

Με άλλοθι τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυσης της ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες, γενναίες, επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις, προσδοκώντας τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων απασχόλησης

Το αστρονομικό ποσό των 2,2 τρισεκατομμυρίων δραχμών, μόνο από σκέλος του Γ` ΚΠΣ θα βάλουν στην τσέπη τους τα επόμενα 6 χρόνια οι επιχειρηματίες της χώρας και ως επί το πλείστον οι μεγαλοβιομήχανοι και γενικότερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν αποδειχτεί «μαέστροι» στο να λυμαίνονται το δημόσιο και όχι μόνο, χρήμα. Το ποσό αυτό το εγγυήθηκε χτες - μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τους εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων - ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, ζητώντας σαν... αντάλλαγμα «τη δημιουργία 100.000 διατηρήσιμων θέσεων εργασίας».

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός και με μια απλή διαίρεση, προκύπτει ότι, κατά μέσο όρο, οι επιχειρήσεις θα τσεπώνουν από τα κρατικά ταμεία για κάθε μία θέση εργασίας που θα δημιουργούν, 22 εκατομμύρια δραχμές. Στο ποσό αυτό, δεν υπολογίζονται τα παχυλά προνόμια (επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ.) που εισπράττουν με την ισχύουσα νομοθεσία οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε η δέσμη φιλομονοπωλιακών και αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση με το πακέτο Σημίτη για την «ευελιξία της αγοράς εργασίας».

Παρουσιάζοντας τις άμεσες δράσεις του Γ` ΚΠΣ στον τομέα της εποπτείας του, ο υπουργός Ανάπτυξης δικαιολόγησε τη νέα γενναία πριμοδότηση των επιχειρηματικών κερδών, με το επιχείρημα πως με τις «δράσεις» αυτές θα επιτευχθεί το τρίπτυχο της «ανταγωνιστικότητας», της «απασχόλησης» και της «τεχνολογίας». Θα εκπληρωθούν δηλαδή, οι αξιώσεις των βιομηχάνων που θέτει σε τροχιά πρώτης προτεραιότητας ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

Στα πλαίσια εφαρμογής του «νέου μοντέλου ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, ο Ν. Χριστοδουλάκης προανήγγειλε την κατάργηση του όποιου κοινωνικού χαρακτηριστικού του κράτους και την απεμπλοκή του από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην ουσία προεξόφλησε με αυτόν τον τρόπο το ξεπούλημα του συνόλου του δημοσίου τομέα, αλλά και την ένταση της λιτότητας των κατωτέρων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η «σύγκλιση της ανταγωνιστικότητας». Μετά από την επίτευξη του «εθνικού στόχου» της ΟΝΕ, τίθεται ο νέος «εθνικός στόχος», αυτός της σύγκλισης της ανταγωνιστικότητας.

Ο νέος ρόλος του κράτους

Δίνοντας το στίγμα της εντός ΟΝΕ οικονομικής πολιτικής και του «νέου τοπίου ανάπτυξης», ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «στο νέο θεσμικό περιβάλλον ο στόχος ο οποίος πρέπει να τεθεί, είναι η σύγκλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Το νέο περιβάλλον επίσης, έχει και μια νέα θεσμική μορφή, έχει μια νέα αρχιτεκτονική της ανάπτυξης. Το κράτος πια δεν παίζει τον επιχειρηματικό ρόλο που έπαιζε στο παρελθόν, αλλά από την άλλη μεριά δημιουργούνται μια σειρά από ενδιάμεσες εποπτικές αρχές οι οποίες εποπτεύουν και παρακολουθούν την απελευθέρωση των αγορών. Αυτό είναι το νέο τοπίο ανάπτυξης. Οι απελευθερωμένες αγορές, ο περιορισμός του ρόλου του κράτους σε στρατηγικά ζητήματα και σε επιτελικές δραστηριότητες, η ανάδειξη και η ισχυροποίηση των αρχών εποπτείας των αγορών και των αρχών ανταγωνισμού. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, πιστεύουμε ότι μπορούν να φανούν, να δημιουργήσουν και να πετύχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες θα οικοδομήσουν τη νέα ευημερία»!

Με απλά λόγια, το κράτος που γνωρίζουμε θα πάψει να υπάρχει, θα παραχωρήσει τη θέση και τις δραστηριότητές του στο μεγάλο κεφάλαιο και θα περιοριστεί στο ρόλο του «επόπτη» της επέλασης της άρχουσας τάξης, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης «θα οικοδομήσει τη νέα ευημερία»!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από το μοίρασμα του «πακτωλού» είναι, η ενίσχυση 35.000 επιχειρήσεων,η δημιουργία 15.000 νέων επιχειρήσεων και η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση προσδοκά τη δημιουργία των 100.000 θέσεων εργασίας στους παρακάτω τομείς:

  • 50.000 θέσεις στη Μεταποίηση και στις Υπηρεσίες.
  • 12.000 στην Ενέργεια.
  • 8.000 στην Ερευνα και Τεχνολογία.
  • 20.000 στον Τουρισμό.
  • 2.000 στο Ηλεκτρονικό επιχειρείν.
  • 2.000 στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ).
  • 1.000 θέσεις εργασίας στη Διαχείριση.

Το άθροισμα μάς δίνει 95.000 θέσεις εργασίας και όχι 100.000 που δήλωσε ο κύριος υπουργός.

Τώρα όμως για το ποιος εγγυάται ότι με τα τρισεκατομμύρια που θα πάρουν οι βιομήχανοι, θα δημιουργήσουν 100.000 νέες θέσεις εργασίας, ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν εξαιρετικά ασαφής. Η γενικόλογη αναφορά ότι «οι επιδιώξεις αυτές θα αποτελέσουν δεσμευτικούς στόχους οι οποίοι θα είναι αναγεγραμμένοι στα συμβόλαια των προγραμμάτων», δεν αποτελεί μαρτυρία ότι δε θα επαναληφθεί η «ρεμούλα» των προηγούμενων ΚΠΣ.

Απαραίτητη - όπως φαίνεται - προϋπόθεση για το μοίρασμα των τρισεκατομμυρίων, είναι και η απλοποίηση των διαδικασιών. Το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται ένα σύνολο κριτηρίων, το οποίο «θα χαρακτηρίζεται από όσο το δυνατό περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια, έτσι ώστε οι διαδικασίες αξιολόγησης να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο». Στο όνομα της απλοποίησης των διαδικασιών, αναμένεται να υπερκεραστούν μια σειρά από «εμπόδια» που τίθενται από περιβαλλοντικούς, αρχαιολογικούς και άλλους τομείς. Και επειδή τα τρισεκατομμύρια δεν μπορούν να... περιμένουν, από το Σεπτέμβρη, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης, «θα είμαστε έτοιμοι να έχουμε τις πρώτες προκηρύξεις» και γι' αυτό καλεί τους επιχειρηματίες και τους ενδιαφερόμενους φορείς να είναι έτοιμοι για τη συμμετοχή. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του έτους (σ.σ. για όσους δεν έχει προκαθοριστεί πόσα θα πάρουν) θα υπάρξει «μια εντατική διαβούλευση και επικοινωνία» με τους ενδιαφερόμενους, ώστε το ταχύτερο δυνατό «να έχουν ολοκληρωθεί οι κατανομές και να έχουμε ετοιμότητα προκήρυξης σε πολλά και κρίσιμα προγράμματα πριν το τέλος του έτους».

ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Δώδεκα δραχμές «κάτω» οι βενζίνες

Φθηνότερες κατά 12 περίπου δραχμές το λίτρο πρέπει να πωλούνται από χτες τα μεσάνυχτα και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη τα μεσάνυχτα οι βενζίνες, σούπερ και αμόλυβδη. Σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, η τιμή πώλησης της σούπερ «πέφτει» κατά 11,9 δραχμές και της αμόλυβδης κατά 12,2 δραχμές το λίτρο. Αντίθετα, «ελαφρώς» ακριβότερο, κατά 0,8 δραχμές το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο κίνησης. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι μειώσεις αυτές δε θα περάσουν αμέσως ή στο σύνολό τους στην κατανάλωση, αφού σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις που ανακοινώνονται μειώσεις - με ευθύνη των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και των βενζινοπωλών - είτε δεν «περνάνε» στον καθορισμένο χρόνο, είτε στο σύνολό τους.

Κατά τα άλλα, το υπουργείο Ανάπτυξης, που την περασμένη εβδομάδα εμφανιζόταν εξαιρετικά προβληματισμένο από τη μη εφαρμογή των μειώσεων στην κατανάλωση και εξέταζε τη λήψη μέτρων, τώρα εμφανίζεται ικανοποιημένο. Οπως ανακοινώθηκε, από τους σχετικούς ελέγχους την τελευταία εβδομάδα - που η μείωση των ενδεικτικών τιμών στις βενζίνες ήταν 15,90 δραχμές, διαπιστώθηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ελεγχθέντων πρατηρίων βρίσκεται στα όρια των μειώσεων... Συγκεκριμένα, από τα 107 πρατήρια που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι μείωσαν τις λιανικές τιμές στις βενζίνες:

  • 85 πρατήρια από 10 ως 10,90 δραχμές το λίτρο
  • 10 πρατήρια πάνω από 15 δραχμές το λίτρο
  • άλλα 10 μείωσαν τις τιμές κατά 9 δραχμές
  • και μόνο 2 πρατήρια μετέφεραν το σύνολο της μείωσης της ενδεικτικής τιμής, ήτοι 15,9 δραχμές.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η μεταφορά της μείωσης των ενδεικτικών τιμών των βενζινών στην κατανάλωση, δεν είναι μόνο υπόθεση των πρατηριούχων, καθώς το πόσο θα μειώσουν τις λιανικές τιμές, εξαρτάται από το πόσο μειώνουν τις τιμές οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές, οι λιανικές τιμές πώλησης των βενζινών ανά περιοχή διαμορφώνονται ως εξής: Λεκανοπέδιο Αττικής και Νομός Θεσσαλονίκης: σούπερ 257,3 αμόλυβδη 240,5 δρχ./λίτρο. Α΄ Ζώνη: σούπερ 262,2, αμόλυβδη 245,4 δρχ./λίτρο. Β΄ Ζώνη: σούπερ 265,2 αμόλυβδη 248,4 δρχ./λίτρο, Γ΄ Ζώνη ΦΠΑ 18%: σούπερ 267,2, αμόλυβδη 250,4 δρχ./λίτρο. Γ΄ Ζώνη ΦΠΑ 13%: σούπερ 257,4, αμόλυβδη 241,6 δρχ./λίτρο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. Γ968

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000 - 2001

Α) Για τους αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου τα μόρια εισαγωγής θα προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων:

α) του βαθμού απολυτηρίου επί συντελεστή 8 με κλίμακα 1-20

β) των βαθμών δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας επί συντελεστές 1,3 και 0,7 αντίστοιχα με κλίμακα 1-20

γ) των βαθμών των ειδικών μαθημάτων (έργα εικαστικά σε σχέδια και έργα εικαστικά σε χρώμα) επί συντελεστή 80 με κλίμακα 1-10. (Η βαθμολόγηση των δύο ειδικών μαθημάτων είναι ενιαία).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίου στη διαδικασία επιλογής για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας στο σχέδιο και στο χρώμα τουλάχιστον ίση με το 50% της μέγιστης δυνατής δηλαδή 10.

Η επιλογή των εισαγόμενων γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων τους και κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός εισακτέων. Οι ισοβαθμούντες με τον τελευταίο εισαγόμενο, εισάγονται όλοι ως υπεράριθμοι. Ως σύνολο μορίων για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου είναι το άθροισμα των γινομένων του βαθμού του απολυτηρίου Λυκείου, των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας και των ειδικών εισιτηρίων εξετάσεων με τους αντίστοιχους συντελεστές.

Β) Για τους αποφοίτους Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 1998 - 1999 και παλαιότερα ο βαθμός εισαγωγής τους θα προκύπτει μόνο από το βαθμό τον οποίο θα λάβει ο υποψήφιος στις εισαγωγικές εξετάσεις στις οποίες θα διαγωνίζεται σε σχέδιο και χρώμα.

Η Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2000 κατάρτισε το λεπτομερές πρόγραμμα των εισιτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2000 - 2001 ως κάτωθι:

Οι υποψήφιοι θα εκτελέσουν έργα εικαστικά σε σχέδιο και έργα εικαστικά σε χρώμα από διάφορα πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και από τα δύο. Τα πρότυπα είναι τουλάχιστον δύο (2).

Για κάθε δοκιμασία ο διαγωνιζόμενος επιλέγει ελεύθερα ένα ή περισσότερα πρότυπα, εκτός από τις δοκιμασίες που ορίζονται κατωτέρω ως υποχρεωτικές.

α) ΣΧΕΔΙΑ

Ο υποψήφιος εκτελεί σχέδια με μολύβι, με κάρβουνο ή μελάνι, χρώματος μαύρου, σε φύλλο χαρτί λευκό (INGRES 105 ή 125 GR) διαστάσεων 50Χ65 εκ. που χορηγείται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η πινακίδα στην οποία τοποθετείται το χαρτί σχεδίου, διαστάσεων 50Χ70 εκ. χορηγείται επίσης από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τα λοιπά απαιτούμενα για τη δοκιμασία του σχεδίου υλικά προσκομίζονται από τον υποψήφιο.

Ορίζεται ως υποχρεωτική άσκηση η εκτέλεση 1 σχεδίου από εκμαγείο. Ο υποψήφιος υποχρεούται να παραδώσει από 2 μέχρι 4 σχέδια στα οποία συμπεριλαμβάνεται και της υποχρεωτικής άσκησης.

β) ΧΡΩΜΑ

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά ή παστέλ (απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση λαδιού). Η εκτέλεση γίνεται σε χαρτόνι μπρίστολ ματ λευκό 300 ή 280 GR, διαστάσεων 50Χ70 εκ. που χορηγείται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Κάθε υποψήφιος οφείλει να παραδώσει 1 έως 2 ασκήσεις σε χρώμα με βάση το θέμα της σύνθεσης. Δε θεωρείται δοκιμασία σε χρώμα το εκμαγείο μόνο του.

Τα λοιπά απαιτούμενα υλικά για τη δοκιμασία σε χρώμα προσκομίζονται από τον υποψήφιο.

Για την εκτέλεση των ασκήσεων σε σχέδιο και χρώμα θα χορηγηθούν σε κάθε υποψήφιο 4 κόλλες INGRES των 105 ή 125 GR και 2 κομμάτια χαρτόνι BRISTOL των 300 ή των 280 GR.

Η Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ορίζει τα κάτωθι:

Ο διαγωνιζόμενος:

α. Δε θα πρέπει να σχεδιάσει περιβάλλοντα χώρο και γενικά πράγματα εκτός συνθέσεως.

β. Θα πρέπει να σχεδιάσει σε κάθε χαρτί της Σχολής μόνο ένα σχέδιο.

γ. Θα πρέπει να κάνει το σχέδιο ή το χρώμα σε χαρτί της Σχολής, στο οποίο να υπάρχει υποχρεωτικά η σφραγίδα της Σχολής.

(Σε χαρτί INGRES αποκλειστικά το σχέδιο, και σε χαρτί BRISTOL αποκλειστικά το χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνουν δεκτές οι δοκιμασίες).

δ. Θα πρέπει να έχει πάντα μαζί του το δελτίο υποψηφίου και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ομάδες των υποψηφίων θα ανακοινώνονται τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια των εξετάσεων ορίζεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. και από 2.00 μ.μ. - 4.30 μ.μ.

Διαλείμματα ορίζονται στις ώρες από 10 π.μ. έως 10.30 π.μ. κάθε μέρα.

Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να είναι παρόντες την ημέρα και ώρα ενάρξεως των εξετάσεων και κατά την παράδοση των εργασιών την τελευταία ημέρα.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα εισόδου στις αίθουσες μόνο κατά την ώρα ενάρξεως των εξετάσεων ή μετά το πέρας των διαλειμμάτων. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και κληρώνονται.

Αλλαγή θέσεων μεταξύ των διαγωνιζόμενων επιτρέπεται κοινή συναινέσει μετά από έγκριση του Επόπτη ή του βοηθού του.

Αθήνα 18 Ιουλίου 2000

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 1337/83 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2242/94 (ΦΕΚ 162 Α΄/3.10.94).

2. Τη με αριθμ. 93027/7188/15.11.94 απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 877 Β΄/25.11.94).

3. Την από 11.12.95 σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης πολεοδόμησης ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ Μεταμόρφωσης και τη με αριθμ. 89019/8436/5.9.96 Απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα «Οριο περιοχής μελέτης πολεοδόμησης ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ Δήμων Μεταμόρφωσης και Αχαρνών Νομού Αττικής».

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι κύριοι ή νομείς των ακινήτων στην περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης που βρίσκεται εντός του ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ Δήμου Μεταμόρφωσης, όπως αυτή φαίνεται στα συνημμένα κτηματογραφικά διαγράμματα (σε κλίμακα 1:1.000), να υποβάλλουν σε ειδικό έντυπο, την προβλεπόμενη από την παρ. 5 του άρθρου 12 του Ν. 1337/83 δήλωση ιδιοκτησίας στο Δήμο Λυκόβρυσης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Απαραίτητα στοιχεία που συνυποβάλλονται με τη δήλωση ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την 90327/7188/94 (ΦΕΚ 877 Β΄/94) Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι:

1. Συμβόλαια του σημερινού ιδιοκτήτη του ακινήτου ως και των ιδιοκτητών μέχρι την ημερομηνία 10.3.1982, με τα συνοδεύοντα αυτά τοπογραφικά διαγράμματα.

2. Πιστοποιητικά μεταγραφής, βαρών, διεκδικήσεων, κατασχέσεως της ιδιοκτησίας.

3. Αντίγραφα μερίδων όλων των ιδιοκτητών, σημερινών και μέχρι την ημερομηνία 10.3.1982.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ορίζεται σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της πρόσκλησης.

Ειδικό έντυπο θα χορηγείται από το Δήμο Λυκόβρυσης.

Η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2242/94 (ΦΕΚ 162 Α΄/94) η δε παράλειψη υποβολής της συνεπάγεται όλες τις επιπτώσεις της παρ. 5 του άρθρου 6 του πιο πάνω νόμου για την ιδιοκτησία.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΚΩΝΑΣ

ΠΕ Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός με Α΄ β.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ: Αξιούπολη Ν. Κιλκίς

ΕΡΓΟ: «Σπορόκεντρο σιτηρών - αραβοσίτου - μηδικής - ηλίανθου κλπ.»

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

1. Από την ΕΑΣ Αξιούπολης Ν. Κιλκίς προκηρύσσεται δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός ανοικτής δημοπρασίας με το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Π.Δ. 609/85, κατασκευή Δημόσιων Εργων καθώς και του Π.Δ. 472/85 της εγκυκλίου ΕΔ2α/01/27ΦΝ/294/18-3-85 του ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. συνολικής δαπάνης ογδόντα εκατομμυρίων δραχμών (80.000.000 δρχ.) σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της μελέτης.

2. Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της ΕΑΣ Αξιούπολης, Ν. Κιλκίς, Μ. Αλεξάνδρου 37 την 24/8/2000 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών) ενώπιον αρμοδίας επιτροπής. Στη δημοπρασία γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ, Γ΄ τάξης και άνω για έργα ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ.

3. Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία κατατίθεται από καθένα που συμμετέχει, εγγύηση από δρχ. (1.600.000) δηλαδή 2% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του έργου, και απευθύνεται στην «ΕΑΣ Αξιούπολης Ν. Κιλκίς».

4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση όλων των σχετικών της δημοπρασίας και του τρόπου αποκτήσεώς των (π.χ. σχεδίων, διαγραμμάτων κλπ.) προσερχόμενοι όλες τις εργάσιμες ημέρες, τις ώρες υποδοχής του κοινού στα γραφεία της ΕΑΣ Αξιούπολης Ν. Κιλκίς, Μ. Αλεξάνδρου 37.

5. Η συμμετοχή στη δημοπρασία (υποβολή προσφοράς) προϋποθέτει και αποτελεί τεκμήριο ότι ο διαγωνιζόμενος έλαβε πλήρη γνώση αυτής της διακηρύξεως και τα λοιπά τεύχη δημοπρατήσεως όπως αυτά καθορίζονται στην Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων.

6. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και τους όρους της παρούσης διακηρύξεως και τα λοιπά τεύχη τα οποία είναι κατά την σειρά της προτεραιότητας ισχύος αυτών σε περίπτωση ασυμφωνίας όρων μεταξύ αυτών, όπως ορίζονται στο Νόμο 1418/84 και το Π.Δ. 609/85.

7. Η δημοπρασία διεξάγεται δημόσια σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 609/85 (ΦΕΚ 223/Α/1985) κατασκευή δημοσίων έργων και Ν. 1418/84 «Δημόσια Εργα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων».

8. Ως χρόνος ισχύος της προσφοράς ορίζονται εξήντα (60) ημέρες.

9. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίνεται από την ΕΑΣ Αξιούπολης.

Αξιούπολη 24/7/2000

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Της ΕΑΣ Αξιούπολης Ν. Κιλκίς

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τώρα και δάνεια για την πληρωμή φόρων!

Εκτός από τα καταναλωτικά, στεγαστικά, σπουδαστικά - και άλλα ειδικά δάνεια, όπως τα «εορτοδάνεια», τα δάνεια για διακοπές κλπ- οι τράπεζες θα... «διευκολύνουν» στο εξής τους πελάτες να εξοφλούν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Καθώς η πολύχρονη και πολύμορφη αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας έχει αδειάσει τα πορτοφόλια των εργαζομένων, σε σημείο, ώστε όχι μόνο να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες ή να πάνε διακοπές, αλλά ακόμη και να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους στην εφορία ή τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να «λύσει» και αυτό το πρόβλημα!

Οπως ανακοινώθηκε χτες, με Πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από σήμερα και στο εξής, επιτρέπεται στις εμπορικές τράπεζες θα χορηγούν και σε ιδιώτες, δάνεια για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους στις φορολογικές αρχές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, οι τράπεζες, θα χορηγούν στο εξής και δάνεια για την πληρωμή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι (εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι κλπ), καθώς επίσης και δάνεια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης (περιπτώσεις αυτασφάλισης ή εισφορών που συνδέονται με δαπάνες ανέγερσης οικοδομής).

Οσον αφορά τους όρους (επιτόκια, διάρκεια, ύψος, προμήθειες κλπ) με τους οποίους θα χορηγούν οι τράπεζες τα παραπάνω δάνεια, αυτό είναι κάτι που αφήνεται στην «ελεύθερη συμφωνία» των δανειζόμενων και των τραπεζιτών...

  • Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδας, με άλλη απόφασή της, κάνει ευνοϊκότερο το καθεστώς ενίσχυσης της θέσης των τραπεζών (με αγορά πακέτων μετοχών) σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων, αυξάνονται τα όρια μέχρι το ύψος των οποίων δεν απαιτείται έγκριση για τις ειδικές συμμετοχές των τραπεζών σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, κατά 400 εκατομμύρια (από 100 σε 500 εκατομμύρια). Επίσης, καταργείται η υποχρέωση λήψης άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε περιπτώσεις αύξησης της συμμετοχής κατά ποσοστό που υπερβαίνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ELCO - ΒΑΓΙΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λυκόβρυσης με την αριθμ. 92/2000 Απόφασή του ενέκρινε την ανάρτηση τοπογραφικού σχεδίου μελέτης της περιοχής ELCO - Βαγιωνής και οδού Κερκύρας προς ένταξη στο σχέδιο πόλης και την υποβολή τυχόν ενστάσεων σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη γνώσης των ενδιαφερομένων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται οι κύριοι και οι νομείς των ακινήτων της περιοχής του Δήμου Λυκόβρυσης εντός ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ Δήμου Μεταμόρφωσης, όπως αυτή προσδιορίζεται στα συνημμένα τοπογραφικά διαγράμματα σε κλίμακα 1:1.000, να λάβουν γνώση των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και να υποβάλλουν ενστάσεις σε τυχόν αντιρρήσεις για την πολεοδόμηση της περιοχής ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ (τα σχέδια βρίσκονται αναρτημένα στο Δημοτικό Κατάστημα).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 858

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου 2000) προκηρύσσει τις εισιτήριες εξετάσεις, ακαδημαϊκού έτους 2000 - 2001, οι οποίες θα αρχίσουν την 4η Σεπτεμβρίου ε.ε. ημέρα Δευτέρα.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία της Σχολής (Πατησίων 42) από 25 Αυγούστου 2000 έως και 31 Αυγούστου 2000, ώρα 10.00 π.μ.-1.00 μ.μ. είναι τα εξής:

α. Αίτηση συμμετοχής.

β. Τίτλος σπουδών (τίτλος Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού).

γ. Δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.

Απαραίτητη η επίδειξη από τον υποψήφιο του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του.

Το λεπτομερές πρόγραμμα, η διάρκεια των εξετάσεων και οι προαιρετικές ή υποχρεωτικές δοκιμασίες των υποψηφίων θα γνωστοποιηθούν το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Αθήνα 20 Μαρτίου 2000

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Δήμος Λυκόβρυσης προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες ένταξης της εκτός σχεδίου περιοχής στο σχέδιο πόλης ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ, παρακαλεί τους κυρίους ή νομείς των ακινήτων που βρίσκονται στην παραπάνω περιοχή να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΝΑ Αθηνών, την οποία δημοσιεύουμε ως έχει, και να ενημερωθούν από τους αναρτημένους στο Δήμο χάρτες σχετικά με το Κτηματολόγιο.

Πληροφορίες και παραλαβή δηλώσεων θα δίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθημερινά και από ώρα 10.00 έως 14.00.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

 

Σύμφωνα με τα άρθρα 23, και 24 του καταστατικού μας καλούνται οι κ.κ. Συνεταίροι στην ετήσια Τακτική Γεν. Συνέλευση του Συνεταιρισμού που θα γίνει την Πέμπτη 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 και ώρα 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», Πανεπιστημίου 52, με θέματα:

1. Εγκρίσεις νέων μελών και αιτήσεων αποχώρησης, σύμφωνα με το νόμο 1667/86

2. Λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 1999

3. Εκθεση Εποπτικού Συμβουλίου για τη χρήση 1999

4. Εκθεση για τον Ισολογισμό χρήσης 1999

5. Απαλλαγή Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου απ' όλες τις ευθύνες για τη χρήση 1999

6. Εγκριση του προϋπολογισμού έτους 2000

7. Θέματα Προσωπικού του Συνεταιρισμού

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα ξαναγίνει την επόμενη Πέμπτη 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ (16.00 Μ.Μ.) ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.

Αθήνα 27 Ιουνίου 2000

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΔΕΙΟΔΩΡΟΣΗΜΟΥ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

2000, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ

Οι οικοδόμοι που διαμένουν στην περιοχή Αττικής, μπορούν να εισπράξουν το Αδειοδωρόσημο από το Υποκ/μα του ΙΚΑ που αναγράφεται στο βιβλιάριο των Εντολών Ασφάλισης (Υποκ/μα Σύνδεσης).

Η πληρωμή θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 1/8/2000 μέχρι 21/8/2000 και συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 1, 2, 3, 7, 8, 17 και 21/8/2000 από ώρα 5.30 μέχρι 8.30 μ.μ.

Δικαιολογητικά πληρωμής:

α) Το Ασφαλιστικό Βιβλιάριο ή το Βιβλιάριο Ασθενείας

β) Η Αστυνομική Ταυτότητα

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο Υποκ/μα της περιοχής τους.

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ